ΔΙΕΘΝΕΣ
03/03/2016 16:13 EET | Updated 03/03/2016 16:13 EET

Τα πέντε πιο «σκοτεινά» μυστικά του Ντόναλντ Τραμπ

Μετά την νίκη του σε επτά Πολιτείες της Αμερικής κατά την διάρκεια της «Σούπερ Τρίτης», οι πιθανότητες ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής αυξάνονται.

Ο μεγιστάνας έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων με τις ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνεντεύξεων και τηλεμαχιών, που κανείς δεν θα φανταζόταν ότι οι ακραίες απόψεις του θα άγγιζαν μια τόσο μεγάλη μερίδα του αμερικανικού εκλογικού σώματος. Ο ίδιος έχει προτείνει την απαγόρευση της εισόδου σε όλους του Μουσουλμάνους, ενώ έχει δεχτεί την στήριξη της Κου Κλουξ Κλαν και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων. Παρόλα αυτά, εκτός από τις ακραίες αυτές δηλώσεις, ο Τραμπ έχει εμπλακεί σε σειρά «σκοτεινών» υποθέσεων, τις οποίες αναφέρει το κανάλι Dark 5 στο YouTube σε ένα βίντεο.

Τα πέντε «σκοτεινά» μυστικά του Ντόναλντ Τραμπ:

Απαλλοτριώσεις σπιτιών για... πάρκινγκ λιμουζίνων

Κατά καιρούς ο Τραμπ έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για να αναγκάσει οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Το 1994 η εταιρεία του Τραμπ κατάφερε να συμφωνήσει με τις αρχές της πόλης Μπρίντζπορτ να «βγουν από τη μέση» πέντε μικρές επιχειρήσεις στα πλαίσια μιας οικονομικής συμφωνίας. Στο Ατλάντικ Σίτι, ο ίδιος κατάφερε να απομακρύνει μια χήρα από το σπίτι της για την δημιουργία ενός χώρους στάθμευσης λιμουζίνων. Οι αποζημιώσεις που δόθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις ήταν πενιχρές.

Ένας «περήφανος» πατέρας

Στο παρελθόν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την κόρη του με τον πιο περίεργο και ακραίο τρόπο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα γινόταν σύντροφος της κόρης του, Ιβάνκα, εάν δεν ήταν παντρεμένος και εάν εκείνη δεν ήταν παιδί του. Επίσης, έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν θα τον ενοχλούσε καθόλου το σενάριο να δει την Ιβάνκα να γίνεται «κουνελάκι» του Playboy. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα της κόρης του, η Ιβάνα Τραμπ, είχε στο παρελθόν καταγγείλει τον μεγιστάνα για επίθεση, όμως στη συνέχεια απέσυρε τις κατηγορίες.

Το φιάσκο με το «Πανεπιστήμιο Τραμπ»

Από το 2005 έως το 2010 ο Τραμπ πρόσφερε σεμινάρια σε φιλόδοξους μεσίτες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. Ο ίδιος αποκαλούσε το κτίριο όπου γίνονταν τα μαθήματα «Πανεπιστήμιο Τραμπ», παρόλο που οι υπηρεσίες που παρείχε δεν ήταν όμοιες με εκείνες μιας Ανώτατης Σχολής. Για να προσελκύσει κόσμο, ο ίδιος υποσχόταν ένα δωρεάν σεμινάριο με ομιλητή τον ίδιο, όμως στην συνέχεια ανάγκαζε τους «φοιτητές» του να πληρώσουν 35.000 δολάρια για επιπρόσθετα μαθήματα. Τα μαθήματα τελείωσαν όταν κρίθηκε από τις αρχές της Νέας Υόρκης ότι το «Πανεπιστήμιο Τραμπ» ήταν μια απάτη. Ακόμα και σήμερα εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται ο Τραμπ για αυτό τον λόγο.

Ξένα εργατικά χέρια

Μια από τις υποσχέσεις που δίνει ο Τραμπ στους ψηφοφόρους του είναι να σταματήσει «τους ξένους από το να κλέβουν τις δουλειές των Αμερικανών». Παρόλα αυτά, από το 2010, εκ των 300 Αμερικανών που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εργαστούν στο Mar-a-Lago Club του μεγιστάνα στην Φλόριντα, μόνο 17 προσλήφθηκαν. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν από φτηνά εργατικά χέρια με προσωρινές άδειες παραμονής. Στο παρελθόν μάλιστα, ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι είχε προσλάβει παράτυπους μετανάστες από την Πολωνία.

Φίμωση των μίντια

Το 1991, κινηματογραφιστές δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στις «βρώμικες» οικονομικές συμφωνίες του Τραμπ. Το ντοκιμαντέρ ονομαζόταν «What's the Deal» και ισχυριζόταν ότι ο μεγιστάνας είχε διασυνδέσεις με την μαφία και με κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών. Ο Τραμπ είχε εξοργιστεί και τελικά κατάφερε να πετύχει την απόσυρση του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιώντας απειλές και οδηγώντας τους κινηματογραφιστές στο δικαστήριο.