ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/03/2016 13:17 EET | Updated 09/03/2016 13:18 EET

Τελικά πόσες θερμίδες καίγονται με το σεξ;

WANDER WOMEN COLLECTIVE via Getty Images
Couple in bed laughing hiding under white sheets

Λένε ότι το σεξ είναι η καλύτερη άσκηση από πλευράς καψίματος θερμίδων- και κάποιοι/ες μπορεί να το χρησιμοποιούν και ως «δικαιολογία» για να αποφεύγουν το γυμναστήριο. Ωστόσο, ίσως τα πράγματα να μην είναι τόσο...ιδανικά.

Βάσει νέας έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 21 νεαρά ετεροφυλόφιλα ζευγάρια (μέσης ηλικίας 22,6 ετών), διαπιστώθηκε ότι η απώλεια ενέργειας κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα είναι 101 kCal (θερμίδες) ή 4,2 kCal/min για τους άνδρες και 69,1 kCal ή 3.1 kCal/ min για τις γυναίκες. Συγκριτικά, κατά τη διάρκεια 30 λεπτών άσκησης/ γυμναστικής (με διάδρομο, σε μέτρια ένταση) καίγονται για τους άνδρες 276 kCal ή 9,2 kCal/min, ενώ στις γυναίκες 213 kCal ή 9,2 kCal/min.

Οπότε, όπως δείχνουν τα πράγματα, το σεξ δεν είναι τόσο...καλή γυμναστική όσο θα θεωρούσε κανείς. Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμα του Elite Daily, αναφέρεται πως τέσσερα κομμάτια πίτσα αντιστοιχούν σε 1.000 θερμίδες...οπότε οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, το σεξ όντως μπορεί να «χρησιμοποιηθεί» για κάψιμο θερμίδων, αρκεί να διαρκεί περισσότερο, και αυτό εξαρτάται από τις στάσεις, με την ιεραποστολική να θεωρείται ιδιαίτερα καλή για αυτή τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε να δείτε πόσο χρήσιμες από άποψης fitness είναι οι σεξουαλικές σας προτιμήσεις και δραστηριότητες, μπορείτε να το δείτε με το Sexcalculator.