Σύγχυση περί της επιστροφής μεταναστών από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα

Σύγχυση περί της επιστροφής μεταναστών από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα
Eurokinissi

Περίπου 1.500 ήταν οι πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην ΠΓΔΜ από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα την Καθαρά Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

. Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ εστάλησαν πίσω» (στην Ελλάδα).

Στο μεταξύ, νωρίτερα το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο αξιωματούχο της σκοπιανής αστυνομίας, ότι οι αρχές της ΠΓΔΜ έστειλαν 600 από τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα πίσω στην Ελλάδα.

Όπως είπε, οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν πίσω στη χώρα μας με φορτηγά την ίδια ημέρα, ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, με φορτηγά.

Υπογραμμίζεται ότι αστυνομικές πηγές στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ διαψεύδουν πληροφορίες ότι επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από την γειτονική χώρα, μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων.

Εκπρόσωποι των τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών στους Ευζώνους, τη Δοϊράνη και τη Φλώρινα ρωτήθηκαν από το ΑΠΕ – ΜΠΕ και απάντησαν πως δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια μεταφορά.

Σημειώνεται πως εκατοντάδες πρόσφυγες/μετανάστες πέρασαν τη νύχτα, εκτός καταυλισμού της Ειδομένης παραμένοντας στην όχθη του χειμάρρου στο χωριό Χαμηλό, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να περάσουν με το πρώτο φως της ημέρας στο έδαφος της πΓΔΜ.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού της πΓΔΜ, ωστόσο, έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της γειτονικής χώρας στο ύψος του περάσματος, το οποίο χρησιμοποιήθηκε χθες για να εισέλθουν στην γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Γερμανία, εμποδίζοντας την είσοδό τους.

Κατόπιν αυτού κατά ομάδες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Χαμηλό και να επιστρέφουν στον καταυλισμό, όπου βρέχει από το πρωί.

Δημοφιλή