Πάλι κοπάνα από το γυμναστήριο; 6 δικαιολογίες που έχουν βαρεθεί να ακούνε οι γυμναστές

Woman resting on exercise bike
Woman resting on exercise bike

«Είμαι πολύ κουρασμένος», «έχει κρύο», «δεν πρόλαβα να φάω καλά». Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές για να μην πάει κανείς στο γυμναστήριο, αλλά δεν παύουν να είναι δικαιολογίες.

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ίδιοι οι γυμναστές που έχουν ακούσει όλες τις δυνατές δικαιολογίες που υπάρχουν στον κόσμο. Ορίστε, οι πιο συχνές που έχουν βαρεθεί να ακούνε οι γυμναστές.

«Δεν έχω αρκετό χρόνο»

Η Pat Davidson, αναφέρει ότι ακούει συχνά αυτή τη δικαιολογία.

«Όλοι ιεραρχούμε το τι είναι σημαντικό στη ζωή μας και για εκείνους που λένε ότι δεν έχουν χρόνο για να γυμναστούν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν άλλα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για αυτούς. Παρ' ολ' αυτά, στη ζωή έχεις μόνο ένα σώμα και δεν μπορείς να το ανταλλάξεις όπως ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα».

«Βαριέμαι να ξανακάνω ντους»

Η fitness expert, Jessica Matthews, αναφέρει ότι της το λένε συχνά οι γυναίκες. Αν και η ίδια κατανοεί την δυσκολία, πιστεύει ότι μπορεί κανείς να την ξεπεράσει.

«Ξέρω ότι το ντους μπορεί να παίρνει χρόνο, αλλά μου κάνει εντύπωση όταν μου το λένε οι γυναίκες ως δικαιολογία που δεν γυμνάστηκαν. Εάν η ιδέα των πολλών ντους μέσα στην ημέρα είναι απαγορευτική για κάποιους, τότε προτείνω να προγραμματίσουν τη γυμναστική τους το πρωί ή προς το τέλος της ημέρας, ώστε, είτε να κάνουν ντους το πρωί ή το βράδυ.»

«Χρειάζομαι ένα ποτηράκι κρασί»

Ποτό αντί για γυμναστική; Μία συχνή, αλλά όχι αρκετά πειστική δικαιολογία!

«Μία πελάτης μου μου είπε ότι ο λόγος που χάνει την γυμναστική είναι ότι η πεθερά της είναι στην πόλη και έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στο κρασί και την ηρεμία της. Και επέλεξε το κρασί. Τη συμβούλευσα την επόμενη φορά που θα την επισκεφτεί ξανά η πεθερά της, να έρθει στην γυμναστική ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά, αναφέρει η προπονήτρια, Traci D. Mitchell.

«Δεν είμαι αρκετά ευλύγιστος/η»

Αυτή είναι μία συχνή δικαιολογία που ακούνε οι δάσκαλοι γιόγκα, αλλά η Elena Brower έχει την απάντηση:

«Ξεκινά κανείς γιόγκα προκειμένου να γίνει ευλύγιστος, να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα και να διευρύνει την τεχνική.

«Έχω κακά γονίδια»

«Υπάρχει πάντα μία δικαιολογία που έχει να κάνει με την γενετική. Μπορεί να είναι πιο εύκολο για κάποιους, ενώ για άλλους να χρειαστεί προσπάθεια, κάποιοι θα αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις από άλλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις μία καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου», λέει η Natalie Jill.

«Δεν ξέρω πως να το κάνω»

Σας δείχνει ο γυμναστής μερικές φωτογραφίες και ξεχάσατε πως να τις κάνετε; Δεν είστε οι μόνοι, όπως αναφέρει ο γυμναστής Ben Greenfield.

«Σας έχω ένα μυστικό και ονομάζεται YouTube. Εκεί μπορείτε να βρείτε σε βίντεο οποιαδήποτε άσκηση και μάλιστα με σαφείς οδηγίες και λεπτομέρειες».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.