ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2016 05:21 EEST

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας-Γερμανίας. Αφορμή σατιρικό βίντεο για τον Ερντογάν που προβλήθηκε στην γερμανική τηλεόραση

Εξηγήσεις από τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα ζήτησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την προβολή στην γερμανική τηλεόραση ενός βίντεο διάρκειας 1:52'' αποκλειστικά αφιερωμένο στον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό, υπό τον μουσική υπόκρουση ενός αστείου, σχεδόν παιδικού τραγουδιού - το Erdowie, Erdowo, Erdogan – ασκεί σκληρή κριτική στις πολιτικές του «σουλτάνου» και παράλληλα διακωμωδεί τις δημόσιες εμφανίσεις του. Το βίντεο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΝDR, στο show Εxtra 3, στις 17 Μαρτίου και τώρα ο γερμανός πρέσβης Mardin Erdmann καλείται να απολογηθεί...

Οι δημιουργοί του βίντεο σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο την ακραία καταστολή στην Τουρκία, την εκτεταμένη λογοκρισία στα ΜΜΕ αλλά και σε βάρος των πολιτών, την υποτιθέμενη στήριξη του τουρκικού καθεστώτος στο Ισλαμικό Κράτος ενώ εστιάζει ακόμη στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό αλλά και στην καταστολή του Κουρδικού Κινήματος η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει στοιχίσει εκατοντάδες ζωές στην ΝΑ Τουρκία.

Για την ιστορία πάντως, το βίντεο είναι πραγματικά πολύ καλό...και η στόχευσή του γίνεται αντιληπτή ακόμη και για όσους δεν μιλούν γερμανικά.

Πηγή: Russia Today