ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2016 04:03 EEST

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας προετοιμάζει τους πολίτες για λιμό

Η Βόρεια Κορέα δίνει εντολή στους πολίτες της να προετοιμαστεί για ενδεχόμενο ξέσπασμα λιμού και τεράστιες οικονομικές δυσκολίες -αλλά να μην απελπιστούν γιατί «ο δρόμος προς την επανάσταση είναι μακρύς και επίπονος», σύμφωνα με το κύριο άρθρο της κρατικής εφημερίδας.

Το άρθρο γράφτηκε στην εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε αυστηρότερες κυρώσεις στην Πιονγιάνγκ για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

Σε αυτό αναφέρονται ότι οι δυσκολίες που θα έρθουν μπορεί να προκαλέσουν άλλη μία "επίπονη πορεία", όρος που παραπέμπει στον λιμό που χτύπησε τη χώρα τη δεκαετία του '90 προκαλώντας έως και τρία εκατομμύρια θανάτους.

«Μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε μία επίπονη πορεία, κατά την οποία θα πρέπει να μασήσουμε για μια ακόμη φορά τις ρίζες φυτών» λέει το άρθρο, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

Η Rodong Sinmun καλεί επίσης τους Βορειοκορεάτες σε μία "εκστρατεία υπακοής 70 ημερών" για να αποδείξουν την αφοσίωσή τους στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους κατοίκους της Πιονγιάνγκ να να δίνουν σχεδόν ένα κιλό ρύζι στις κρατικές αποθήκες κάθε μήνα.

Η Telegraph αναφέρει ότι η Βόρειος Κορέα έχει ζητήσει περίπου μισό τόνο βοήθειας σε τρόφιμα από άλλες χώρες, και έως και τον περασμένο μήνα είχαν φθάσει μόνο 17.600 τόνοι.