ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/04/2016 15:00 EEST | Updated 02/04/2016 15:01 EEST

Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη

sooc

Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Wikileaks.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» και συγκεκριμένα η δεύτερη έκδοση της εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είναι οργισμένος με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και να ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του:

«Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν μείζον γεωπολιτικό ζήτημα. Φαίνεται πως κάποιοι παίζουν στις πλάτες μας επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης. Δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη».

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στις πρωτοβουλίες που έλαβε ο κ. Τσίπρας, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών «φωτιά», όπως για παράδειγμα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και την επιστολή που απέστειλε προς την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης:

Η επιστολή Τσίπρα προς την Κριστίν Λαγκάρντ: Τα τρία σημεία των διαλόγων που αποκαλύφθηκαν

Wikileaks: Συνομιλίες φωτιά Τόμσεν – Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα

Ελληνικές υπηρεσίες δείχνει για τη διαρροή η WSJ. Διαψεύδει το Wikileaks

Πόλ Μέισον για τις αποκαλύψεις των Wikileaks: Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα. Ο νεοφιλελευθερισμός δε δίνει δεκάρα

Γεροβασίλη: Να μας πει το ΔΝΤ εάν είναι επίσημη θέση του η επιδίωξη συνθηκών χρεοκοπίας στην Ελλάδα