ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2016 20:59 EEST | Updated 10/04/2016 08:57 EEST

Έκρηξη κοντά στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και ελεγχόμενη έκρηξη στην Ταξίμ

Osman Orsal / Reuters
A Turkish police officer stands guard in front of St Antouan Church at Istiklal Street in Istanbul, Turkey March 27, 2016. REUTERS/Osman Orsal

Συναγερμός σήμανε στις τουρκικές αρχές μετά από νέα έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε στάση μετρό στην περιοχή Mecidiyekoy, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Από την έκρηξη, όπως μεταδίδει το Associated Press, έχουν τραυματιστεί τρία άτομα. Οι τραυματίες, που δεν φέρουν βαριά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα αίτια της έκρηξης, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Νωρίτερα η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη σε ένα σακίδιο που εντοπίστηκε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το Reuters, ώρες αφού η αμερικανική πρεσβεία προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία, ενώ ένα μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας άνοιγε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σακίδιο ή τσάντα. Οι πυροτεχνουργοί κατόπιν πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη ανατινάζοντάς το, με αποτέλεσμα να ακουστεί ένας ισχυρός κρότος στην πλατεία.

Λίγο μετά ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για ένα σακίδιο, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς υπηκόους τους σχετικά με «αξιόπιστες απειλές» σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Παράλληλα χθες, Παρασκευή, ανάλογες προειδοποιήσεις είχαν απευθύνει στους πολίτες τους και οι αρχές του Ισραήλ.