ΔΙΕΘΝΕΣ
11/04/2016 10:21 EEST | Updated 11/04/2016 10:21 EEST

Γερμανία: Εξετάζει δίωξη ηθοποιού που σατίρισε τον Ερντογάν

ASSOCIATED PRESS
Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses his supporters at the parliament in Ankara, Turkey, Tuesday, April 29, 2014. Erdogan rejected human rights criticism by German President Joachim Gauck, saying Germany ought to save its comments for its own troubles at home, such as racist attacks on Turks in Germany.

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει επίσημο αίτημα το οποίο υπέβαλε η Τουρκία προκειμένου να ασκήσει δίωξη σε έναν κωμικό ο οποίος απήγγειλε ένα προσβλητικό ποίημα για τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια σατιρικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

"Η τουρκική πρεσβεία, σε σχέση με την εκπομπή του ZDF 'Neo Magazin Royale', έστειλε τηλεγράφημα στο υπουργείο Εξωτερικών", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. "Είναι ένα επίσημο αίτημα από την τουρκική πλευρά για μία δίωξη σε σχέση με σχόλια που έγιναν σε αυτή την εκπομπή".

"Το περιεχόμενο αυτού του τηλεγραφήματος και τι θα γίνει από δω και πέρα θα εξεταστεί τώρα προσεκτικά από την κυβέρνηση", είπε ο Ζάιμπερτ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. "Θα πάρει μερικές ημέρες. Δεν μπορώ και δεν θέλω να προεξοφλήσω τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης".

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)