ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2016 13:53 EEST | Updated 19/04/2016 13:53 EEST

Αστυνομικός στο Κάιρο πυροβόλησε πλανόδιο πωλητή για τις τιμές των προϊόντων του. Στους δρόμους εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές

BEHROUZ MEHRI via Getty Images
A Cypriot policeman stands guard in the vicinity of Larnaca airport where an EgyptAir Airbus A-320 (R) sits on the tarmac after being hijacked and diverted to Cyprus on March 29, 2016. / AFP / BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε προάστιο του Καΐρου σήμερα, Τρίτη, μετά από ένα περιστατικό κατάχρησης εξουσίας από αστυνομικό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας πωλητής τσαγιού και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών, ο αστυνομικός πυροβόλησε έναν πλανόδιο πωλητή τσαγιού στη συνοικία Rehab μετά από διαπληκτισμό που είχε μαζί του σχετικά με τις τιμές των προϊόντων του. Στο διαδίκτυο δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να κείτεται νεκρός στο έδαφος και γύρω του να έχει μαζευτεί πλήθος κόσμου. Όπως αναφέρει το Reuters, οι αυτόπτες μάρτυρες άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και σύντομα στο σημείο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα.

«Στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι αλήτες», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Όπως επισημαίνουν ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αστυνομική βία είναι ένα τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος, καθώς σπανίως αποδίδεται δικαιοσύνη. Τον Φεβρουάριο, ένας αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα έναν οδηγό μετά από μια διαφωνία για μία κλήση. Οι διαδηλωτές που τότε είχαν συγκεντρωθεί έξω από την διεύθυνση ασφαλείας του Καΐρου ήταν εκατοντάδες.