ΔΙΕΘΝΕΣ
28/04/2016 14:04 EEST | Updated 28/04/2016 14:04 EEST

ΟΗΕ: Σε άμεσο κίνδυνο εργάτες και αγρότες λόγω της κλιματικής αλλαγή

Reuters Photographer / Reuters
A farmer tends to a wheat field in the El-Dakahlia governorate, north of Cairo, Egypt, in this February 16, 2016 file photo. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany/Files To match Special Report EGYPT-WHEAT/CORRUPTION

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι εργάτες, οι αγρότες και όσοι εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιεί έκθεση του ΟΗΕ. Ακόμα, αναμένονται απώλειες ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2030 στην παραγωγή, λόγω των παρατεταμένων διαλειμμάτων που θα χρειαστεί να κάνουν οι εργάτες και της αποχής από τα πόστα τους τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εργασία» του ΟΗΕ αναφέρει ότι οι συνέπειες του φαινομένου είναι ήδη προφανείς στις τροπικές και υποτροπικές ζώνες, επηρεάζοντας 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Στην μελέτη συμμετείχε και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον Matthew McKinnon, υπεύθυνο του υποστηρικτικού φόρουμ του ΟΗΕ για όσους επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Γκάνα. Ακόμα και οι μαθητές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας δεν κλιματίζονται.

«Εάν η θερμοκρασία ανέβει κατά 2 βαθμούς, θα αποτελούσε πραγματικό πρόβλημα στις τροπικές και υποτροπικές ζώνες», εξηγεί.

Sponsored Post