Κλιματική Κρίση

Εισέβαλαν ανοίγοντας τρύπες σε φράχτη και απέκλεισαν σε δύο σημεία τους διαδρόμους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Υπηρεσίας της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή Copernicus, ξεπερνώντας κατά ελάχιστα την Κυριακή 21 Ιουλίου.
Το 2023, 3 έως 6 Ιουλίου καταγράφηκε το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας. Η κλιματική αλλαγή υποκινούμενη από την καύση των ορυκτών καυσίμων, προκάλεσε ακραία ζέστη.
Με όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον, συνεχίζουμε με επενδύσεις καινοτομίας για να εξελίσσουμε το Σχηματάρι σε ένα «έξυπνο», «πράσινο» εργοστάσιο.
Ανθρώπινη δραστηριότητα Vs φυσικών διαδικασιών δισεκατομμυρίων ετών. Οι σεληνιακές παλίρροιες μπορεί σύντομα να μην είναι ο βασικός παράγοντας διακύμανσης της διάρκειας της ημέρας.
Το Διεθνές Συμπόσιο Γεωεπιστημών και Τηλεπισκόπησης έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Το διάστημα αποτελεί πλέον εργαστήριο στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις γυναίκες, στον Έβρο και τη Θεσσαλία. Συμπεράσματα και απαιτούμενες δράσεις.
Kατέρριψε το ρεκόρ του αντίστοιχου μήνα του 2023, ενώ ήταν ήταν ο δέκατος τρίτος συνεχόμενος μήνας κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφτηκε ρεκόρ μέσων θερμοκρασιών
Έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή θα αλλάξει ριζικά τον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.
Πώς το ζεστό νερό που πυροδοτεί τον τυφώνα Μπέριλ προμηνύει μια τρομακτική εποχή καταιγίδων: «Είναι τόσο μακριά από την κλιματολογία που το κοιτάς και λες, Πώς έγινε τον Ιούνιο;»