ΔΙΕΘΝΕΣ
11/05/2016 10:05 EEST | Updated 11/05/2016 10:20 EEST

Παιχνίδια Άγκυρας κατά υποδείξεων Κομισιόν: Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία μας

ASSOCIATED PRESS
Turkey's EU Affairs Minister Volkan Bozkir speaks during a news conference with Foreign Minister Mevlut Cavusoglu in Ankara, Turkey, Wednesday, May 4, 2016. Turkey has hailed the European Union executive Commission's recommendation to grant Turkish citizens the right to travel to Europe without visas as

Είναι αδύνατο για την Τουρκία να δεχθεί αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, η οποία ανταποκρίνεται ήδη στα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μποζκίρ είπε ακόμη ότι οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν είναι ένα στοιχείο της συμφωνίας που σχεδιάζεται με την Ευρώπη για την κατάργηση της βίζας.

Ωστόσο, η ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τα Κράτη - Μέλη να καταργήσουν τις θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν προς την Ευρώπη υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Άγκυρα να εναρμονίσει την αντιτρομοκρατικής της νομοθεσία με εκείνη της Ένωσης.

Εν τω μεταξύ μόλις ένα 24ωρο πριν ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, τα κράτη- μέλη της Ε.Ε. ότι παρέχουν ασφαλές καταφύγιο στις πολιτικές πτέρυγες τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ χαρακτήρισε «μαύρη κωμωδία» τις υποδείξεις της Ευρώπης προς την Τουρκία για αλλαγή των αντιτρομοκρατικών της νόμων.

Διαβάστε επίσης:

Και αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας; «Δεν έχουμε plan Β» παραδέχεται η Κομισιόν