ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/05/2016 13:57 EEST | Updated 12/05/2016 05:09 EEST

Πριν από 10 χρόνια το BBC πήρε κατά λάθος συνέντευξη από έναν ταξιτζή και η αντίδρασή του έμεινε στην ιστορία

YouTube

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το πιο επικό viral βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο διαδίκτυο.

Τον Μάιο του 2006, το BBC είχε φιλοξενήσει στο πλατό μιας ενημερωτικής εκπομπής έναν ειδικό σε θέματα τεχνολογίας για να εξηγήσει μια δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της δισκογραφικής εταιρείας των The Beatles. Μόνο που η συζήτηση έδειχνε να μην βγάζει νόημα και ο «ειδικός σε θέματα τεχνολογίας» φαινόταν ιδιαίτερα νευρικός, σαν να βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμής. Πράγματι, ο άνδρας στην πραγματικότητα ήταν ένας οδηγός ταξί που είχε ραντεβού για συνέντευξη -όχι με κάποιον δημοσιογράφο- αλλά με το Τμήμα Προσωπικού, καθώς επιθυμούσε να εργαστεί ως καθαριστής δεδομένων.

Ο φοβισμένος άνδρας δεν ήταν άλλος από τον Guy Goma, ο οποίος έχει αποτελέσει έκτοτε σύμβολο όλων όσων τείνουν να βρίσκονται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν στο πλατό της εκπομπής όταν η δημοσιογράφος τον σύστησε με το όνομα κάποιου άλλου. Παρόλο που πανικοβλήθηκε, ο Goma συνέχισε να απαντά στις ερωτήσεις και έδειχνε να μετρά τον χρόνο αντίστροφα.

Το βίντεο με το ένα λεπτό δημοσιότητάς του έκανε -και συνεχίζει να κάνει- τον γύρο του κόσμου, ενώ ο ίδιος έχει παρευρεθεί έκτοτε σε πολλές εκπομπές.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost