ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2016 03:23 EEST | Updated 19/05/2016 03:28 EEST

Ο κόσμος μέσα από το νερό: Υποβρύχιες φωτογραφίες της Lisa Michele Burns

Η Αυστραλέζα Lisa Michele Burns τα τελευταία χρόνια ζει στη Προβηγκία, της Γαλλίας και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με σκοπό να βγάλει φωτογραφίες για το νέο της φωτογραφικό έργο "The World from The Water".

Τον περασμένο Μάρτιο η φωτογράφος παρουσιάζοντας τον εαυτό της στη HuffPost Greece είχε αναφέρει: "Ξεκίνησα να εργάζομαι ως δημοσιογράφος που είχε εξειδικευτεί στα ταξίδια. Τώρα δημοσιεύω έναν οδηγό για φωτογράφους στο The Wandering Lens, το οποίο απαριθμεί τα καλύτερα μέρη σε όλον τον κόσμο για φωτογράφηση δίνοντας παράλληλα συμβουλές για την ταξιδιώτικη φωτογραφία".

Τότε παρουσιάσαμε τις υπέροχες αεροφωτογραφίες που τραβάει, ενώ σήμερα επιστρέφουμε για να δούμε τις υποβρύχιες φωτογραφίες της. "Μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο με μια διαφορετική προοπτική και φωτογραφίζω το νερό με σκοπό να συλλάβω μια μοναδική οπτική γωνία. Το έργο μου "The World from The Water" έχει στόχο να φωτογραφίσει παραθαλάσσιους προορισμούς αλλά και λίμνες και ποτάμια φωτογραφίζοντας τι υπάρχει υποβρύχια και πάνω από το νερό στην ίδια φωτογραφία.

Όσο αφορά το τρόπο που φωτογραφίζει απαντά: “ Χρησιμοποιώ μια φωτογραφική μηχανή D800 DSLR της Nikon με ευρυγώνιο φακό 14-24mm. Η μηχανή είναι ασφαλισμένη μέσα σε μια αδιάβροχη θήκη Aquatech. Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω κάποιες μικρότερες κάμερες όπως την Leica X-U η οποία είναι εξαιρετικά συμπαγής".

Photo gallery Lisa Michele Burns - The Wandering Lens See Gallery