ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/05/2016 12:04 EEST | Updated 19/05/2016 12:04 EEST

3ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής, στις 20 και 21 Μαΐου

ΙΔΙΣ

Το «3ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.), σε συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.), υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η θεματολογία αφορά σε θέματα γεωπολιτικής, ναυτικής στρατηγικής, αλλά θα εξετάσει και τα κρίσιμα ζητήματα της θαλάσσιας ασφάλειας και των σύγχρονων ενεργειακών πολιτικών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών, η Σχολή Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Οι ομιλητές προέρχονται από το χώρο της ναυτιλίας, των ενόπλων δυνάμεων και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Συνέδριο θα λειτουργήσει ως forum ανταλλαγής προβληματισμών, βοηθώντας στην αλληλοκατανόηση και στη τελική σύνθεση μιας γενικής εικόνας για την ελληνική υψηλή στρατηγική, σε σχέση με τις πολιτικές που αφορούν την οικονομία της θάλασσας, τη θαλάσσια ασφάλεια και την αμυντική/ στρατιωτική διάσταση της. Το Ινστιτούτο εντάσσει το «3ο Συνέδριο Ελληνικής Υψηλής Στρατηγικής» στη διαδικασία εκπλήρωσης του σημαντικού του ρόλου, να αποτελεί ενεργό τμήμα της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και φορέα διαλόγου για θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Το Συνέδριο δεν έχει κόστος παρακολούθησης και θα διεξαχθεί στη Λ.Α.Ε.Δ., Ρηγίλλης 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα.

Sponsored Post