Ο Jay Z απαντά με νέο τραγούδι στη Beyonce (αλλά ίσως τελικά να μας δουλεύουν και οι δύο)

Ο Jay Z απαντά με νέο τραγούδι στη Beyonce (αλλά ίσως τελικά να μας δουλεύουν και οι δύο)
Singer Beyonce and her husband Jay-Z sit courtside before the NBA All-Star basketball game in Houston, Texas, February 17, 2013. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)
Lucy Nicholson / Reuters
Singer Beyonce and her husband Jay-Z sit courtside before the NBA All-Star basketball game in Houston, Texas, February 17, 2013. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: SPORT BASKETBALL)

Στις 23 Απριλίου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν ξαφνικά τη μιλιά τους, ο χρόνος σταμάτησε και η Γη μετατοπίστηκε ελαφρώς από τον άξονά της. Δευτερόλεπτα πριν συμβούν όλα αυτά, η Beyonce είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο το νέο της άλμπουμ «Lemonade», συνοδευόμενο από μια arthouse ταινία διάρκειας μίας ώρας -η οποία και θεωρήθηκε αμέσως «κλασική».

Πέρα, όμως, από την άρτια καλλιτεχνική διεύθυνση, τις τρομερές συνεργασίες, την ενδιαφέρουσα ποικιλία των κομματιών και τα κοινωνικά μηνύματα των στίχων, ο κόσμος επικεντρώθηκε στο βασικό θέμα του «Lemonade», το οποίο και ήταν το χρονικό ενός χωρισμού. Πιο συγκεκριμένα, τον παραλίγο χωρισμό της Beyonce από τον Jay Z επειδή, όπως αποκαλύπτουν οι στίχοι, ο δεύτερος απάτησε την πρώτη.

Θεωρίες επί θεωριών σχηματίστηκαν εν μία νυκτί, ο κόσμος χωρίστηκε σε τρία στρατόπεδα -αυτούς που πήραν το μέρος της Beyonce, αυτούς που θεώρησαν πως η σταρ παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων για τη διασημότητα και μάλιστα με λίγο «εξευτελιστικό» τρόπο και αυτούς που δε θα μπορούσαν να νοιάζονται λιγότερο για όλα αυτά-, οι κίτρινες φυλλάδες έψαχναν να βρουν ποια είναι η «Becky with the good hair» (όπως ονόμασε η Bey την «πέτρα του σκανδάλου» σε ένα από τα κομμάτια του άλμπουμ) και, γενικά, έγινε ένας μικρός κακός χαμός.

Ένας χαμός στον οποίο ο Jay Z δεν πήρε ποτέ μέρος. Μέχρι σήμερα.

Ο ράπερ αποφάσισε, επιτέλους, να σχολιάσει όλα όσα συνέβησαν τον περασμένο μήνα, όχι με κάποια συνέντευξη ή δημόσια δήλωση αλλά μέσα από τους στίχους του νέου του κομματιού. Θυμάστε παλιά, στα αρχαία χρόνια, που στέλναμε έμμεσα μηνύματα στο αντικείμενο του πόθου μας μέσα από τα status μας στο MySpace; Ε, η Beyonce και ο Jay Z λειτουργούν ακόμα κάπως έτσι.

«You know you made it when the fact your marriage made it is worth millions», ραπάρει ο Jay Z στο remix του «All The Way Up», του έταιρου ράπερ Fat Joe. Κοινώς «Ξέρεις πως τα έχεις καταφέρει όταν το γεγονός πως κατάφερες να σώσεις το γάμο σου αξίζει εκατομμύρια». Και συνεχίζει «Lemonade is a popular drink and it still is», δηλαδή «η λεμονάδα είναι δημοφιλές ποτό και εξακολουθεί να είναι».

Ναι, εντάξει, δεν το λες ακριβώς και «απάντηση», είναι όμως μια πρώτη αντίδραση. Και μάλιστα μια αρκετά ειρωνική αντίδραση.

Οι φήμες πάντως θέλουν τον Jay Z να ετοιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο άλμπουμ, στο οποίο θα αφηγείται τη δική του πλευρά της ιστορίας και αυτή τη φορά θα απαντά πιο ξεκάθαρα στην σύζυγό του και στο κοινό της.

Άλλες φήμες που θέλουν τους σύμβουλους γάμου να γίνονται κλέφτες, ελέγχονται ως ανακριβείς.