Μαθητές στην Κίνα διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους για να πάνε στο σχολείο

Μαθητές στην Κίνα διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους για να πάνε στο σχολείο

Το επικίνδυνο πρωινό ταξίδι δεκαπέντε μαθητών στην Κίνα που αναγκάζονται να σκαρφαλώσουν απόκρημνα βράχια για να φτάσουν στο σχολείο τους κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι μαθητές στη Δύση σκαρφίζονται τρόπους για να μην πάνε σχολείο, παρόλο που τις περισσότερες φορές το κτίριο απέχει μερικά λεπτά από το σπίτι τους ή τους παραλαμβάνει κάποιο λεωφορείο, τα παιδιά στο χωριό Atuler στην Κίνα αναγκάζονται να διασχίσουν μια επικίνδυνη διαδρομή γεμάτη απόκρημνα βράχια και ετοιμόρροπες σκάλες. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 90 λεπτά.

Το χωριό Atuler βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού που δεν διαθέτει σύγχρονο οδικό δίκτυο. Καθώς δεν υπάρχουν πόροι για να χτιστούν σχολικές αίθουσες πάνω στην βουνοκορφή, τα παιδιά αναγκάζονται να κατέβουν τα απόκρημνα βράχια και να σκαρφαλώσουν και πάλι στην κορυφή, έχοντας στις πλάτες τους τις σχολικές τσάντες με τα βιβλία τους. Εκτιμάται ότι επτά με οκτώ κάτοικοι έχουν χάσει την ζωή τους, όταν έχασαν την ισορροπία τους στην προσπάθειά τους να κατέβουν το βουνό. Γι' αυτό τον λόγο πολλά παιδιά αναγκάζονται πολλές φορές να κοιμούνται στο σχολείου τους.

Η είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου, όταν η διακεκριμένη φωτογράφος Chen Jie δημοσίευσε στην εφημερίδα «Τα Νέα του Πεκίνου» στιγμιότυπα από την αναρρίχηση των μαθητών, σε μια προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση να μεριμνήσει για το μικρό αυτό χωριό.

«Σοκαρίστηκαν με την σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά μου», δήλωσε όταν ρωτήθηκε πως ένιωσε όταν ακολούθησε τα παιδιά στην καθημερινή τους διαδρομή.

Δημοφιλή