ΔΙΕΘΝΕΣ
27/05/2016 09:54 EEST | Updated 27/05/2016 09:54 EEST

Αυτή είναι απλά η πιο ρατσιστική διαφήμιση που θα δείτε ποτέ...Έρχεται από την Κίνα και διαφημίζει ένα απορρυπαντικό

Ένας μαύρος άνδρας που φαίνεται να είναι τεχνίτης ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει εργασίες σε ένα σπίτι, μπαίνει στο δωμάτιο που βρίσκεται μια Κινέζα νοικοκυρά τη στιγμή που ετοιμάζεται να βάλει πλυντήριο. Οι δύο τους φλερτάρουν με τα μάτια και κάποια στιγμή ο άνδρας την πλησιάζει και πάει να την φιλήσει. Εκείνη, με μια ξαφνική κίνηση, του βάζει στο στόμα μια ταμπλέτα απορρυπαντικού και τον βάζει ολόκληρο μέσα στο πλυντήριο. Κλείνει το καπάκι και όταν η πλύση έχει τελειώσει από το πλυντήριο βγαίνει ένας Κινέζος!

Αυτή η διαφήμιση για λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας Qiaobi, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς χρήστες του Weibo - είναι η κινεζική εκδοχή του Twitter- η πλέον ρατσιστική, ενώ ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης πρωτίστως στις ΗΠΑ.

«Θεέ μου! Οι διαφημιστές στην Κίνα δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση σε θέματα φυλετικών διακρίσεων;» είναι ένα από τα σχόλια στο Weibo ή «Εάν δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι ρατσιστικό, συγχαρητήρια είσαι ρατσιστής».

Η εταιρεία πάντως δεν προέβη σε καμία σχετική ανακοίνωση ή σχόλιο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το CNN δεν είναι η πρώτη φορά που κινεζικές εταιρείες προώθησης προϊόντων δέχονται κριτική για ρατσιστικά στοιχεία στις διαφημίσεις τους.