Η σπαραχτική έκκληση ενός παιδιού να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος θα σας λιώσει την καρδιά

Η σπαραχτική έκκληση ενός παιδιού να σταματήσει η μόλυνση του περιβάλλοντος θα σας λιώσει την καρδιά
Facebook

Το παράπονο ενός μικρού αγοριού για όλα όσα έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον πλανήτη κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ο μικρός Χένρι βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τους γονείς του, όταν άρχισε να μιλά παθιασμένα για διάφορα οικολογικά ζητήματα. Με δάκρυα στα μάτια και προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του, το αγόρι, που πιθανότατα είχε ακούσει για την καταστροφή του περιβάλλοντος στο σχολείο, εξηγεί ότι οι άνθρωποι «είναι αγενείς προς το περιβάλλον», γιατί πετούν σκουπίδια και καταστρέφουν τα δάση για να φτιάξουν δρόμους, όπως είπε χαρακτηριστικά. Προτείνει μάλιστα να φωνάξουμε δυνατά στα αυτιά όσων αδιαφορούν για τον πλανήτη μας.

Ο μικρός καταλήγει λέγοντας ότι ανυπομονεί να μεγαλώσει για να μπορέσει να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον να πετούν σκουπίδια στην φύση χρησιμοποιώντας μάλιστα τη σφυρίχτρα του. Την σπαραχτική έκκληση του μικρού ανέβασε στο Facebook η μητέρα του στα τέλη Μαίου και έκτοτε έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 20.000 φορές.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι αρκετές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τις οποίες προειδοποιούσαν οι επιστήμονες έχουν ήδη παρατηρηθεί σε πολλά σημεία του πλανήτη, με τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου να υπόσχονται ότι θα φροντίσουν να αποτρέψουν μια περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Την ίδια στιγμή, επιχειρηματίες και πολιτικοί διαψεύδουν τις επιστημονικές παρατηρήσεις, κάνοντας λόγω για «θεωρίες συνωμοσίας».

Δημοφιλή