Κίνα: Δημόσιος εξευτελισμός με ξυλιές και ξύρισμα του κεφαλιού υπαλλήλων τραπέζης λόγω χαμηλών επιδόσεων

Κίνα: Δημόσιος εξευτελισμός με ξυλιές και ξύρισμα του κεφαλιού υπαλλήλων τραπέζης λόγω χαμηλών επιδόσεων

Σε δημόσιο εξευτελισμό υπέβαλε ένας διευθυντής τράπεζας στην πόλη Τσανγκτζί της Κίνας, οκτώ εκπαιδευόμενους υπαλλήλους, άνδρες και γυναίκες, για το γεγονός ότι δεν υπερέβαλαν εαυτούς κατά την εκπαίδευσή τους.

Σε βίντεο, που αρχικά αναρτήθηκε από την εφημερίδα People's Daily, φαίνονται φαίνονται οι οκτώ υπάλληλοι να είναι ανεβασμένοι σε σκηνή με τον διευθυντή να τους ζητάει να εξηγήσουν στους συναδέλφους τους γιατί δεν υπερέβαλαν εαυτούς και είχαν τόσο χαμηλή απόδοση κατά την εκπαίδευση. Ωστόσο αυτό δεν αρκεί και αρχίζει να τους χτυπάει στα οπίσθια με κάτι που μοιάζει με σανίδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC, φέρεται πως στη συνέχεια όχι μόνο τους κούρεψε τα μαλλιά αλλά τους ξύρισε και το κεφάλι. Ειδικότερα στους άνδρες ξύρισε τα κεφάλια και στις γυναίκες περιορίστηκε στο να τους κουρέψει τα μαλλιά.

Στις ερωτήσεις του διευθυντή για την απόδοσή τους ορισμένοι από τους τιμωρημένους υπαλλήλους απαντούν: «Δεν μπόρεσα να υπερβώ τον εαυτό μου», «δεν συντονίστηκα με την ομάδα μου» ή «δεν είχα αρκετό θάρρος». Τότε ο εκπαιδευτής Jiang Yang ακούγεται να λέει «ετοιμάστε τα οπίσθιά σας» και αρχίζει να τους χτυπά τον καθένα ξεχωριστά για τουλάχιστον 4 φορές τον καθένα, ενώ μια γυναίκα από τα επιφωνήματα φαίνεται ότι πονά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το Σάββατο σε εκπαιδευτική εκδήλωση της τράπεζας Changzhi Zhangze Rural Commercial Bank, στη νότια Κίνα με τη συμμετοχή 200 ατόμων και προφανώς βιντεοσκοπήθηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από κάποιον υπάλληλο που βρισκόταν στο κοινό και παρακολουθούσε τον εξευτελισμό.

Ο εκπαιδευτής Jiang Yang έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία απολογείται και υποστηρίζει πως οι ξυλιές ήταν ένα μοντέλο που εφαρμόζει εδώ και χρόνια και διευκρινίζει πως δεν υποκινήθηκε από τα στελέχη της τράπεζας. Όμως ήδη δύο στελέχη της τράπεζας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η Shanxi Rural Credit Co-operatives Union στην οποία ανήκει η τράπεζα Rural Commercial Bank με ανακοίνωσή της καταδικάζει το περιστατικό και αναφέρει πως το περιστατικό διερευνάται. Επίσης κατηγορεί τα στελέχη του καταστήματος για το γεγονός ότι δεν έλεξαν το περιεχόμενο του μαθήματος και διαβεβαιώνει πως οι υπάλληλοι θα αποζημιωθούν.

Δημοφιλή