Οι «ιδεολόγοι της κουλτούρας του χύμα» «χτύπησαν» στη Θεσσαλονίκη. Έβαψαν τα νύχια του Αριστοτέλη κόκκινα

Οι «ιδεολόγοι της κουλτούρας του χύμα» «χτύπησαν» στη Θεσσαλονίκη. Έβαψαν τα νύχια του Αριστοτέλη κόκκινα
Eurokinissi

Η έλλειψη κουλτούρας και παιδείας πλήττει και τη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι ζήλεψαν τα καλά της πρωτεύουσας με τους βανδαλισμούς αγαλμάτων, προτομών, τα γκραφίτι σε καθαρούς τοίχους και είπαν να συναγωνιστούν σε βαρβαρότητα τους «χαμουτζήδες».

Αυτή τη φορά κακοποιήθηκε το άγαλμα του Αριστοτέλη. Προφανώς πέρα από ένα όνομα δεν θα σημαίνει τίποτα άλλο στους συγκεκριμένους ελληνόφωνους που αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη της δικής τους αντίληψης αισθητικής στη βόρεια Ελλάδα βάφοντάς του κόκκινα τα νύχια των ποδιών του.

«Είναι η εικόνα της απόλυτης παραβατικότητας και ατιμωρησίας δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, όλοι να κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν, είναι πραγματικά δυσάρεστο το γεγονός, ενημερωθήκαμε και θα στείλουμε άμεσα συνεργείο προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκάλεσαν στο άγαλμα του Αριστοτέλη στην πλατεία Αριστοτέλους», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μόνο το άγαλμα του Αριστοτέλη, επιτήδειοι έχουν προχωρήσει σε βανδαλισμούς και στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλα μνημεία της πόλης».

Να σημειωθεί ότι περαστικοί αντίκρισαν βαμμένα κόκκινα τα νύχια στο άγαλμα του Αριστοτέλη και ανέφεραν το περιστατικό.

Στην Αθήνα υπάρχει άτακτη υποχώρηση και όπως στην κατοχή έκρυβαν αρχαία και άλλα έργα τέχνης, είτε για να μην καταστραφούν ή για να μη γίνουν λεία στα χέρια των ναζί, τώρα θέλουν να τα αποσύρουν από τους δημόσιους χώρους μη και τυχόν τα σώσουν από τους «ιδεολόγους της κουλτούρας του χύμα» που τους φταίει το σύστημα, η αστική τάξη και γενικώς «οι άλλοι».

Βοήθειά μας...

Δημοφιλή