ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2016 13:45 EEST | Updated 21/07/2016 13:45 EEST

Νέο βίντεο με αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ εναντίον άοπλου Αφροαμερικανού που κείτεται στο έδαφος

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν τρεις φορές άοπλο Αφροαμερικανό που κειτόταν στο πάτωμα με σηκωμένα τα χέρια, πλάι στον αυτιστικό ασθενή του.

Ο Charles Kinsey βρισκόταν έξω από το θεραπευτήριο στο οποίο εργάζεται στο Μαϊάμι της Φλόριντα προσπαθώντας να πείσει αυτιστικό ασθενή του να τον ακολουθήσει μέσα στο κτίριο. Ο ασθενής ήταν επίσης άοπλος και έπαιζε με ένα πλαστικό φορτηγάκι στην άκρη του πεζοδρομίου.

Λίγες στιγμές αργότερα, αστυνομικοί που είχαν κληθεί στην περιοχή μετά από αναφορές για έναν άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει, εντόπισαν τους δύο άνδρες και τους ζήτησαν να πέσουν στο έδαφος.

Ο Kinsey ακολούθησε τις οδηγίες, πέφτοντας με την πλάτη στο πεζοδρόμιο και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Καθώς ο ασθενής του συνέχιζε να κάθεται στο πεζοδρόμιο, ο ίδιος εκπλιπαρούσε τους αστυνομικούς να μην ανοίξουν πυρ, προσπαθώντας να εξηγήσει πως είχε η κατάσταση.

Όπως όμως φαίνεται και σε βίντεο που βγήκε στην δημοσιότητα, ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε τρεις φορές, τραυματίζοντας στο πόδι τον Kinsey που συνέχιζε να κείτεται στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο. Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα στην δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού που άνοιξε πυρ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες εβδομάδες σημειώθηκαν δύο δολοφονίες άοπλων μαύρων από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, γεγονός που προκάλεσε διαδηλώσεις σε αρκετές Πολιτείες.