ΔΙΕΘΝΕΣ
25/07/2016 05:46 EEST | Updated 25/07/2016 05:46 EEST

Αναστασιάδης-Νετανιάχου: Η επίλυση του Κυπριακού θα διευκολύνει τα έργα στον τομέα της ενέργειας

Handout via Getty Images
JERUSALEM, ISRAEL - JULY 24: (ISRAEL OUT) In this handout from the Israeli GPO, Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu meets with the President of Cyprus Nicos Anastasiades at his office on July 24, 2016 in Jerusalem, Israel. The leaders discussed relations with Turkey. (Photo by Kobi Gideon/GPO via Getty Images)

Κύπρος και Ισραήλ συμφωνούν ότι τα όποια έργα στον τομέα της ενέργειας, θα πρέπει να προχωρήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση τους, συμφώνησαν πως, στο πλαίσιο της έρευνας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, η επίλυση των διαφορών μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας θα διευκολύνει την υλοποίηση μελλοντικών έργων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή.

Συνεπώς, σημειώνεται, το Ισραήλ ενδιαφέρεται έντονα για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Στη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών συζητήθηκε το θέμα της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Αφροδίτη και Yishai και συμφωνήθηκε ότι τοn Σεπτέμβριο οι δύο υπουργοί Ενέργειας θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον διάλογο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμαναν, παράλληλα, τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.

Στην κοινή δήλωση σημειώνεται, επίσηςν ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών για περιφερειακή σταθερότητα και συμφώνησαν να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τις πηγές του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post