ΔΙΕΘΝΕΣ
11/08/2016 07:41 EEST | Updated 11/08/2016 07:41 EEST

Τουρκία: 27.000 εκδιώκονται από τις θέσεις τους στην εκπαίδευση

ASSOCIATED PRESS
Ismet Yilmaz, the ruling Justice and Development Party's candidate and the Defense Minister in the outgoing government, addresses the Parliament after his election as the new Speaker in Ankara, Turkey, Wednesday, July 1, 2015. (AP Photo)

Η τουρκική κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες εργασίας 27.424 ανθρώπων που δούλευαν στον τομέα της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη στο κίνημα Γκιουλέν, στο οποίο και αποδίδει την ευθύνη για το αποτυχημένο πραξικόπημα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ισμέτ Γιλμάζ.

«Σε 27.424 άτομα που εργάζονται σε ιδρύματα και σχολεία στο πλαίσιο του παράλληλου κράτους ακυρώθηκαν οι άδειες εργασίας» είπε ο Γιλμάζ σε δημοσιογράφους, σε ένα σχόλιο που μεταδόθηκε από πολλά τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Σε αυτά τα άτομα δεν θα επιτραπεί να εργαστούν σε θεσμούς δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης ξανά» πρόσθεσε.

«Παράλληλο κράτος» είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται από κυβερνητικούς αξιωματούχους για να περιγραφεί το δίκτυο των υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν εντός κρατικών θεσμών. Ο ιεροκήρυκας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο πραξικόπημα ή ότι έχει συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης.