ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/08/2016 08:20 EEST | Updated 14/08/2016 08:20 EEST

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «επικοινωνιακό παιχνίδι» της ΔΕΘ

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Ιδιαίτερα μεγαλεπήβολοι φαίνονται πως είναι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των εγκαινίων της ΔΕΘ, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η κυβέρνηση σχεδιάζει μαζική «άνοδο» στη Θεσσαλονίκη κατά τις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το Μαξίμου προετοιμάζει μεγάλη παρουσία κυβερνητικών στελεχών – υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί κ.α.- στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και τη συνέντευξη Τύπου την επόμενη ημέρα.

Όπως σημειώνεται, θα είναι η πρώτη παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ ως προέδρου της κυβέρνησης, καθώς πέρυσι ήταν προεκλογική περίοδος. Ο πρωθυπουργός θεωρείται πως θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ ως εφαλτήριο μιας νέας κυβερνητικής πορείας, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά και τη Σύνοδο των χωρών του Νότου της ΕΕ στην Αθήνα, που θα λάβει χώρα μια μέρα πριν τη μετάβασή του στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ προγραμματίζουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου. Αυστηρά αναμένεται να είναι τα μέτρα που θα λάβει η ΓΑΔΘ, κλείνοντας κεντρικούς οδικούς άξονες.

Όσον αφορά στη ΝΔ, η 81η ΔΕΘ θα είναι η πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», παρουσιάζοντας το «γαλάζιο» κυβερνητικό πρόγραμμα. Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, θα περιοδεύσει στα περίπτερα της έκθεσης και θα δώσει συνέντευξη τύπου. Σημειώνεται, πως, παρά τις διαβεβαιώσεις από κυβερνητικά στελέχη ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών,πεποίθηση της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου αν δεν επιβεβαιώνουν, τουλάχιστον προϊδεάζουν για ένα θερμό φθινόπωρο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα περάσουν από τη ΔΕΘ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Sponsored Post