ΔΙΕΘΝΕΣ
22/08/2016 10:33 EEST | Updated 22/08/2016 10:33 EEST

Lochte: Είμαι 110% μετανιωμένος

Matt Hazlett via Getty Images
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 12: Ryan Lochte of the United States attends a press conference in the Main Press Center on Day 7 of the Rio Olympics on August 12, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Matt Hazlett/Getty Images)

«Είμαι 110% μετανιωμένος», δήλωσε ο Αμερικανός κολυμβητής Ryan Lochte στο δίκτυο NBC με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστή τον ίδιο και άλλους τρεις συναθλητές του στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Lochte είχε προκαλέσει ζημιές σε ένα βενζινάδικο και αναγκάστηκε να πληρώσει ένα μικρό χρηματικό ποσό στους πρατηριούχους. Στη συνέχεια, δεν δίστασε να καταγγείλει στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας μαζί με τους συναθλητές του. Μόνο που τα στοιχεία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, δεν επαλήθευαν την κατάθεσή του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπόθεση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με την αμερικανική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων να αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη από τη Βραζιλία και έναν αθλητή να δώσει 11.000 δολάρια σε φιλανθρωπίες, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Ο Lochte, ο οποίος δέχτηκε τα περισσότερα «πυρά» στην συγκεκριμένη υπόθεση, δήλωσε ότι υπερέβαλε στην αστυνομία και εξήγησε ότι είναι... 110% μετανιωμένος για την αναστάτωση που προκάλεσε. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν είναι γνωστό εάν τελικά οι αθλητές θα αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες για τις ψεύτικες καταθέσεις τους.