ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2016 19:28 EEST | Updated 27/08/2016 19:32 EEST

Επίθεση Κούρδων με ρουκέτες εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης στη Συρία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Νεκρός Τούρκος στρατιώτης

ASSOCIATED PRESS
Turkish army tanks stationed near the Syrian border, in Karkamis, Turkey, Thursday, Aug. 25, 2016. Turkish President Recep Tayyip Erdogan late Wednesday said that Syrian opposition forces aided by Ankara have taken back the border town of Jarablus from the Islamic State group. (AP Photo)

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν Κούρδοι πολιτοφύλακες εναντίον δύο τουρκικών αρμάτων μάχης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο ενός Τούρκου στρατιωτικού στο πλαίσιο αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης, που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Τις ρουκέτες εκτόξευσαν μαχητές του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), της μεγαλύτερης κουρδικής οργάνωσης της Συρίας, επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Άγκυρα θεωρεί το PYD και τον ένοπλο βραχίονά του, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) «τρομοκρατικές» οργανώσεις, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ως δυνάμεις που πολεμούν με αποτελεσματικότητα τους τζιχαντιστές.

Το Ανατολή πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο τουρκικός στρατός απάντησε σε αυτήν την επίθεση βομβαρδίζοντας θέσεις του PYD στη Συρία.

Τα τεθωρακισμένα δέχθηκαν την επίθεση στην περιοχή της Τζαράμπλους, της πόλης που οι αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, ελέγχουν πλέον από την Τετάρτη αποσπώντας την από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε από την πλευρά το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Νωρίτερα σήμερα ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε έξι επιπλέον τεθωρακισμένα στη Συρία, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη Καρκαμίς, στην τουρκική μεθόριο.

Έπειτα από τρεις ημέρες επιχειρήσεων, η Άγκυρα έχει αναπτύξει στην περιοχή 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.