ΔΙΕΘΝΕΣ
02/09/2016 13:07 EEST | Updated 02/09/2016 13:30 EEST

-«Οι φίλοι μου σκοτώθηκαν στη Συρία». -Μπάιντεν: «Και εμένα πέθανε ο γιος μου, εντάξει;»

ASSOCIATED PRESS
Vice President Joe Biden speaks at a campaign event for Democratic presidential candidate Hillary Clinton, Thursday, Sept. 1, 2016, in Cleveland. (AP Photo/David Dermer)

Κάνοντας επίκληση στο συναίσθημα απάντησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, σε παρευρισκόμενο που τον αποδοκίμασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε συγκέντρωση της Χίλαρι Κλίντον στο Κλήβελαντ την Πέμπτη.

«Οι φίλοι μου σκοτώθηκαν, οι Αμερικανοί φίλοι μου», φώναζε ένας άνδρας ενώ ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξηγούσε την αμερικανική πολιτική στη Συρία.

«Θα με ακούσεις; Και ο γιος μου πέθανε, εντάξει;», απάντησε ο Μπάιντεν προκαλώντας σιωπή στην αίθουσα.

Ο πρόσφατος θάνατος του γιου του Τζο Μπάινεν, Μπο, συγκλόνισε την Αμερική, και φημολογείται ότι αποτέλεσε την αιτία που ο πολιτικός δεν έθεσε υποψηφιότητα στις φετινές προεδρικές εκλογές. Ο Μπο Μπάιντεν πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 47 ετών. Ο ίδιος είχε μεγαλώσει μόνο με τον πατέρα του, καθώς η μητέρα και αδελφή του είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και αποτελούσε το μοναδικό στενό συγγενή του πολιτικού που βρισκόταν εν ζωή.

Ο άνδρας που αποδοκίμασε τον Μπάιντεν στην συγκέντρωση της Πέμπτης αναφερόταν στην εντολή που έδωσαν οι ΗΠΑ στους Κούρδους μαχητές να αποχωρήσουν από την πόλη Manbij, ώστε να ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις της Τουρκίας που τους θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Guardian, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς Αμερικανούς στο πλευρό των Κούρδων στην Manbij.

Να σημειώσουμε πως ο παρευρισκόμενος που αποδοκίμασε τον Μπάιντεν ονομάζεται Reinas και εξηγεί σε βίντεο τους λόγους που πολέμησε στη Συρία. Ο ίδιος δήλωσε στον Guardian ότι σέβεται τον θάνατο του γιου του Μπάιντεν αλλά θεώρησε άσχετη την συγκεκριμένη αναφορά στην συζήτηση για την αμερικανική εμπλοκή στη Συρία.