ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2016 03:53 EEST | Updated 13/09/2016 03:53 EEST

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήση χαμηλής διέλευσης σε επίδειξη ισχύος έναντι της Βόρειας Κορέας

JUNG YEON-JE via Getty Images
A US B-1B Lancer (C) is escorted by US F-16 fighter jets as it flies over the Osan Air Base, aiming at reinforcing the US commitment to its key ally in Pyeongtaek on September 13, 2016. / AFP / JUNG YEON-JE (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)

Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν το πρωί της Τρίτης πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη μαχητικής ισχύος, αλλά και ενεργού αμυντικής συμπαράστασης των ΗΠΑ, προς τη Νότια Κορέα, μετά την 5η πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα την Παρασκευή.

Τα δύο βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν διέλευση χαμηλού ύψους πάνω από την αεροπορική βάση Οσάν στη Νότια Κορέα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 77 χλμ., από την αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και περίπου 40 χλμ., από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Η πτήση των βομβαρδιστικών είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες, Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Γκουάμ, όπου βρίσκεται η βάση τους.

Τα δύο βομβαρδιστικά που μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλύτερο φορτίο συμβατικών και κατευθυνόμενων όπλων στο αμερικανικό οπλοστάσιο, συνόδευσαν μαχητικά της νοτιοκορεατικής, αλλά και της αμερικανικής αεροπορίας, κατά τη διέλευση χαμηλού ύψους που πραγματοποίησαν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)