ΔΙΕΘΝΕΣ
22/09/2016 10:07 EEST | Updated 22/09/2016 10:07 EEST

Η Κίνα στέλνει αμπέλια στο διάστημα για να βελτιώσει το κρασί της

ASSOCIATED PRESS
FILE - This Monday, Oct. 8, 2012, file photo shows workers collecting red grapes in the vineyards of the Domaine de Chevalier, a Grand Cru des Graves, during the grape harvest at the airport of Merignac, near Bordeaux, southwestern France. The grape harvest in the European Union has picked up from the extremely bad 2012 season but still left key wine regions like France’s Bordeaux and Bourgogne struggling because of inclement weather. After several wine producing regions were left with the

Σε μια προσπάθεια να παράγει το πιο γευστικό κρασί του κόσμου, η Κίνα ετοιμάζεται να στείλει κλήματα στο διάστημα για να τα κάνει πιο ανθεκτικά στο κρύο και στο χώμα της επαρχίας Νινγκσιά.

Η είδηση θα μπορούσε να αποτελεί απόσπασμα φουτουριστικής ταινίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έστειλε κιβώτιο με διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, όπως cabernet sauvignon, merlot και pinot noir.

Οι Κινέζοι επιστήμονες ελπίζουν ότι η καλλιέργεια σταφυλιών στο διάστημα θα κάνει τις ποικιλίες πιο ανθεκτικές στις κινεζικές καιρικές συνθήκες, καθώς το χειμώνα οι θερμοκρασίες συχνά φτάνουν τους -25 βαθμούς Κελσίου. Η ακτινοβολία στο διάστημα εκτιμάται ότι θα μεταλλάξει τα γονίδια των κλημάτων με το πέρασμα του χρόνου.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Κίνα πλέον διαθέτει περισσότερους αμπελώνες από τη Γαλλία και είναι ο πρώτος καταναλωτής κόκκινου κρασιού στον κόσμο. Οι Κινέζοι απολαμβάνουν συχνά τα γεύματά τους με κρασί, γεγονός που σπανίως συμβαίνει σε ασιατικά εστιατόρια του εξωτερικού.

«Μεγάλωσα τρώγοντας κινεζικό φαγητό και πίνοντας κρασί και ήρθα εδώ και ήμουν σε φάση: “Γιατί δεν πίνει κανείς κρασί τρώγοντας νουντλς;”», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας παροχής συμβουλών σε ιδιοκτήτες αμπελώνων «Dragon Phoenix».

Sponsored Post