ΔΙΕΘΝΕΣ
22/09/2016 13:27 EEST | Updated 22/09/2016 13:29 EEST

Εξάχρονος Αμερικανός ζητά από τον Ομπάμα να του επιτρέψει να φιλοξενήσει τον μικρό Ομράν

YouTube/ The White House

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η επιστολή που απέστειλε ένας εξάχρονος Αμερικανός στον Μπάρακ Ομπάμα, με την οποία ζητούσε την μεταφορά του μικρού Σύριου Ομράν Ντακνές, η φωτογραφία του οποίου ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο μικρός Άλεξ από την Νέα Υόρκη είχε συγκινηθεί βλέποντας ένα μικρό παιδί τραυματισμένο, γεμάτο σκόνη και παγωμένο να περιμένει να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες μετά τον βομβαρδισμό της πόλης του. Γι' αυτό τον λόγο ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να φέρει το αγόρι στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκείνος και η οικογένειά του θα αναλάβουν την φροντίδα του.

«Θα σας περιμένουμε με σημαίες, λουλούδια και μπαλόνια. Θα του δώσουμε μια οικογένεια και θα είναι ο αδελφός», γράφει μεταξύ άλλων ο εξάχρονος Άλεξ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διάβασε απόσπασμα της επιστολής σε συγκέντρωση των Ηνωμένων Εθνών για την προσφυγική κρίση, επισημαίνοντας ότι «όλοι πρέπει να γίνουμε σαν τον Άλεξ». Ωστόσο, ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε εάν θα μεριμνήσει για τον Ομράν ή τους υπόλοιπους αμάχους στη Συρία μέχρι να λήξει η θητεία του τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα παραβιάστηκε η εκεχειρία ΗΠΑ-Ρωσίας και βομβαρδίστηκε κονβόι φορτηγών που μετέφερε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε απομονωμένες πόλεις της Συρίας. Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν η μία την άλλη για το περιστατικό, με τον Κέρι να ζητά να παραμείνουν προσγειωμένα όλα τα αεροσκάφη. Την Τετάρτη, παγκόσμια ημέρα ειρήνης, βομβαρδίστηκε και πάλι το Χαλέπι, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των περιστάσεων.

Sponsored Post