ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/09/2016 03:20 EEST

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. Στη Βουλή εντός εβδομάδας το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που όρισαν οι δανειστές το περασμένο καλοκαίρι προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Η λίστα περιλαμβάνει 15 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων ένα έκλεισε χθες. Δεν είναι άλλο από το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού, που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

2. Απέρριψαν την αίτηση ασύλου για έναν εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Απορριπτική είναι η απόφαση για τουλάχιστον τη μία από τις αιτήσεις χορήγησης πολιτικού ασύλου των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στη γείτονα. Τι λέει η δικηγόρος τους στη HuffPost Greece.

3. Σκάφος με 600 άτομα ναυάγησε κοντά στις αιγυπτιακές ακτές. Δεκάδες νεκροί

Ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 600 άτομα, μετανάστες και πρόσφυγες, βυθίστηκε στα ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών. Αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 από τους επιβαίνοντες, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

4. Σε δίκη ο Χαρδούβελης για πλημμεληματική παράλειψη δήλωσης «πόθεν έσχες»

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη από την από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

5. Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

Την παραίτησή τους υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς. Η παραίτηση υποβλήθηκε περίπου στις 13:00 και ο αρχηγός έστειλε μια επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Θορυβημένος ο κ. Τόσκας επικοινώνησε με τον αρχηγό για να τον ρωτήσει εάν είναι οριστική η απόφασή του και το κατά πόσο μπορεί να κάνει κάτι για να του αλλάξει γνώμη. Εκείνος του απάντησε ότι εμμένει στην απόφασή του που σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται στο ζήτημα με το βαθμολογίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost