42χρονη αστυνομικός κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του άοπλου Αφροαμερικανού Τέρενς Κράτσερ

42χρονη αστυνομικός κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του άοπλου Αφροαμερικανού Τέρενς Κράτσερ
Gavel on desk. Isolated with good copy space. Dramatic lighting.
Gavel on desk. Isolated with good copy space. Dramatic lighting.
Marilyn Nieves via Getty Images

Για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού κατηγορείται η αστυνομικός Μπέτυ Τζο Σέλμπι που πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Τέρενς Κράτσερ σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 42χρονη αστυνομικός φοβήθηκε ότι ο άοπλος άνδρας που είχε σηκωμένα τα χέρια του και κινούνταν μακριά της, σκόπευε να την σκοτώσει και γι' αυτό τον λόγο τον πυροβόλησε. Οι Εισαγγελείς της επέβαλαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχής.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στην πόλη Τάλσα της Οκλαχόμα, όμως, τέσσερις ημέρες αργότερα ακολούθησε νέο περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα έναν άλλον Αφροαμερικανό, αυτή τη φορά στη Βόρεια Καρολίνα. Στην πόλη Σάρλοτ έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω των συνεχών, βίαιων διαδηλώσεων και οι πολίτες ζητούν να δημοσιευτούν οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες των περιπολικών από τη στιγμή της επίθεσης.

Όσον αφορά τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην τελευταία επίθεση, γνωρίζουμε ελάχιστες πληροφορίες, όμως πλέον γνωρίζουμε ολοένα και περισσότερα στοιχεία για την Μπέτυ Τζο Σέλμπι που κατηγορείται για τον θάνατο του Κράτσερ.

Σύμφωνα με τον Heavy.com, η 42χρονη αστυνομικός πίστευε ότι ο Κράτσερ προσπαθούσε να βγάλει κάποιο όπλο από το όχημά του για να της επιτεθεί. Η ίδια είχε παρακολουθήσει σεμινάρια για τις επιδράσεις των ναρκωτικών ουσιών και πίστευε ότι ο άνδρας είχε λάβει ψυχεδελική ουσία γνωστή ως «αγγελόσκονη», γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχουν δημοσιευτεί οι τοξικολογικές εξετάσεις του θύματος.

Η Σέλμπι είναι παντρεμένη και ο σύζυγός της είναι επίσης αστυνομικός. Ο τελευταίος βρισκόταν σε ελικόπτερο καταδίωξης εκείνη την ημέρα και είχε καθοδηγήσει τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο του Κράτσερ. Ο συνεπιβάτης του μάλιστα είχε πει ότι αυτός ήταν ο «κακός τύπος» που αναζητούσαν. Όπως αποδείχτηκε όμως αργότερα, ο Αφροαμερικανός περίμενε την οδική βοήθεια και δεν είχε σχέση με τον άνδρα που καταζητούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 42χρονη είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι είχε επιδείξει υπερβολική βιαιότητα σε δύο περιπτώσεις ενώ εκτελούσε το καθήκον της. Όμως βία είχε επιδείξει και στην προσωπική της ζωή. Η ίδια είχε εμπλακεί σε δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και της είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μετά την πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητο πρώην συντρόφου της. Η αστυνομικός είχε δηλώσει στην αίτηση που είχε συμπληρώσει για να αναλάβει καθήκοντα αστυνομικού ότι είχε κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών στο παρελθόν.

Δημοφιλή