ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2016 18:25 EEST | Updated 23/09/2016 18:25 EEST

Στην δημοσιότητα βίντεο από το σημείο του πυροβολισμού του Αφροαμερικανού Κιθ Σκοτ

Βίντεο από το σημείο όπου πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Αφροαμερικανός Κιθ Σκοτ στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας στις αρχές της εβδομάδας δίνει στην δημοσιότητα η σύζυγός του, Ρακέγια Σκοτ. Το βίντεο δεν δείχνει την στιγμή του πυροβολισμού, όμως μπορεί να ακούσει κανείς τις εκκλήσεις της να μην τον πυροβολήσουν.

«Μην τον πυροβολείτε, δεν έχει όπλο», φωνάζει στους αστυνομικούς που ζητούν από τον άνδρα να πετάξει το «όπλο του», λίγες στιγμές πριν ακουστούν έξι πυροβολισμοί.

«Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει», τους λέει σε άλλο σημείο.

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο «θα ζημίωνε την έρευνα». Στο βίντεο της Ρακέγια Σκοτ δεν εντοπίζεται κανένα όπλο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, ενώ στις αρχές της εβδομάδας σημειώθηκαν βίαιες διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας, κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν αστυνομικοί και διαδηλωτές. Η πόλη κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πλέον απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή, επιβλήθηκαν κατηγορίες σε βάρος 42χρονης αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα άοπλο Αφροαμερικανό στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Για την συγκεκριμένη αστυνομικό είχαν γίνει και στο παρελθόν παράπονα για επίδειξη βίας σε βάρος πολιτών.