ΔΙΕΘΝΕΣ
24/09/2016 11:38 EEST | Updated 24/09/2016 11:49 EEST

Το βίντεο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού στο Σάρλοτ των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα γυναίκα του

HuffPost USA

Το βίντεο της δολοφονίας του Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε από αστυνομικούς στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένειά του και συγκεκριμένα η γυναίκα του.

Ταυτόχρονα, έκανε έκκληση στην αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα δικά της βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού. Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Αφροαμερικανού, πυροδότησε τρεις ημέρες βίαιων αναταραχών στην πόλη.

Στο δίλεπτο βίντεο, που κατέγραψε η Ρακέγια Σκοτ, η σύζυγος του 43χρονου θύματος, του Κιθ Σκοτ, δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του πυροβολισμού. Ακούγεται όμως η γυναίκα να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην πυροβολήσουν τον άνδρα της.

"Μην τον πυροβολείτε! Δεν έχει όπλο!" λέει η γυναίκα στους αστυνομικούς που τον καλούν να "πετάξει το όπλο του". Στη συνέχεια ακούγονται περίπου έξι πυροβολισμοί και εκείνη ουρλιάζει: "Τον πυροβολήσατε; Το καλό που σας θέλω να μην έχει πεθάνει", ακούγεται στο βίντεο όπως το δημοσιεύει η αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Στη συνέχεια, η γυναίκα φωνάζει «καλέστε την αστυνομία» θέλοντας να πει καλέστε «ασθενοφόρο» κάτι που αντιλαμβάνεται και το διορθώνει. Ωστόσο δεν περιμένει από τους αστυνομικούς να το πράξουν και καλεί μόνη της τα επείγοντα.

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο Σκοτ κρατούσε όπλο και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ, ο Κερ Πάτνεϊ, έχει δηλώσει ότι το βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών στηρίζει την εκδοχή τους. Ωστόσο, αρνείται να δημοσιοποιήσει τις εικόνες επειδή κάτι τέτοιο "θα ζημίωνε την έρευνα".

Η οικογένεια του Σκοτ αρχικά δήλωνε ότι ο 43χρονος πατέρας επτά παιδιών κρατούσε στα χέρια του ένα βιβλίο όμως, αφού είδε το βίντεο της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι είναι "αδύνατον να διακρίνει κανείς" αν κρατά όπλο ή ακόμη και αν δεν κρατά τίποτα. "Στο βίντεο αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι ήταν επιθετικός, ότι απειλούσε ή ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος", σχολίασε ο Τζάστιν Μπάμπεργκ, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας.