Συνελήφθη εφοπλιστής με δραστηριότητα στα ΜΜΕ

Συνελήφθη εφοπλιστής με δραστηριότητα στα ΜΜΕ
EUROKINISSI

Από πολυτελές σπίτι του στη Γλυφάδα προσήχθη αρχικά από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ο 66χρονος εφοπλιστής Γ.Κ. που δραστηριοποιείται και στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές.

Αρχικά ο 66χρονος προσήχθη το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου 2016 από το σπίτι του και την επόμενη ημέρα το πρωί (σήμερα) συνελήφθη. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Ζβόλε από τις 21 Ιουλίου 2016. Ο εφοπλιστής κατηγορείται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της δόλιας πτώχευσης και μη παροχής πληροφοριών κατά τη διάρκεια κατάστασης πτώχευσης, όπως προβλέπονται και τιμωρούνται από συγκεκριμένα άρθρα του Ολλανδικού Ποινικού Κώδικα και οι οποίες είναι επίσης αξιόποινες και κατά την Ελληνική Ποινική Νομοθεσία για πλαστογραφία, απάτη και δόλια πτώχευση.

Ο συλληφθείς στις 10:00 το πρωί στις 29 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών όπου με την υπ’ αριθμ. 48/2016 εντολή προσωρινής σύλληψης και διατάχθηκε η φυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την έξοδό του από το εφετείο ένιωσε έντονη αδιαθεσία και αφού ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος διατάχθηκε προφορικά η παραμονή και κράτησή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Μαρούσι, όπου βρισκόταν ο θεράπων ιατρός του, που γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του.

Ο 66χρονος έμεινε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έως το πρωί σήμερα και κατόπιν γνωμάτευσης του γιατρού του μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο αιμοδυναμικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στους Αμπελοκήπους όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Δημοφιλή