ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2016 07:59 EEST | Updated 04/10/2016 08:02 EEST

Ένας κυνηγός περιγράφει πώς επιβίωσε από την επίθεση αρκούδας

Ryan McVay via Getty Images
Brown bear (Ursus arctos) roaring, side view

Φρενίτιδα προκάλεσε στους χρήστες του διαδικτύου η συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης του Τοντ Ορ από την Μοντάνα των ΗΠΑ, ο οποίος γλίτωσε από δύο επιθέσεις αρκούδας ενώ είχε βγει για κυνήγι.

Ο βαριά τραυματισμένος κυνηγός ανέβασε στο Facebook βίντεο στο οποίο έδειχνε στους διαδικτυακούς του φίλους της πληγές του, εξηγώντας πώς του επιτέθηκαν οι αρκούδες και πώς βγήκε ζωντανός από τα νύχια και τα δόντια τους.

«Όταν την είδα μπροστά μου την ψέκασα με ένα ειδικό σπρέι αλλά αυτό δεν έπιασε και τότε μου επιτέθηκε άγρια. Δάγκωνε τα χέρια μου, τους ώμους, ακόμη και το σακίδιο πάλι και πάλι», ανέφερε στο βίντεο που κόβει την ανάσα ο Τοντ Ορ.

Κάποια στιγμή η τεράστια αρκούδα τον άφησε και τότε ο Τοντ προσπάθησε να γυρίσει στο φορτηγό του.Η αρκούδα κατάλαβε ότι είναι ζωντανός και ξαναγύρισε, χτυπώντας τον ακόμη πιο δυνατά.

«Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το τέλος» δήλωσε ο γενναίος κυνηγός. 

Τότε σκέφτηκε να προσποιηθεί τον νεκρό. Έμεινε ακίνητος κρατώντας την ανάσα του, μέχρι που η τεράστια αρκούδα τον άφησε και εξαφανίστηκε στο δάσος.

Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά, ο Τοντ κατάφερε να επιστρέψει στο φορτηγό του και μάλιστα να οδηγήσει μέχρι το κοντινότερο νοσοκομείο .

«Νομίζω ότι το χέρι μου έσπασε, αλλά τα πόδια μου είναι εντάξει, τα εσωτερικά μου όργανα είναι εντάξει, τα μάτια είναι εντάξει», έγραψε στο Facebook. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματική ιστορία του Τοντ θύμισε σε όλους την ταινία «Η Επιστροφή» η οποία έδωσε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το πολυπόθητο Όσκαρ.

Tο βίντεο του νεαρού κυνηγού έκανε πάνω από 16 εκ. views σε λιγότερο από μία ημέρα. 

Προσοχή, σκληρές εικόνες 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post