ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2016 07:10 EEST | Updated 04/10/2016 07:18 EEST

Εκπαιδευτικός αποκάλεσε τη Μισέλ Ομπάμα «γορίλα» και απολύθηκε

ASSOCIATED PRESS
The U.S. first lady Michelle Obama participates in a round table discussion at the 2015 World Innovation Summit for Education held at the convention center in Doha, Qatar, Wednesday, Nov. 4, 2015. U.S. first lady Michelle Obama on Wednesday called on the world to fund and promote societal change to support girls' education. (AP Photo/Osama Faisal)

Μία εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο στην Τζόρτζια απολύθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς όπως αποκαλύφθηκε αναρτούσε ρατσιστικά μηνύματα στο Facebook.

O λόγος για την Τζέιν Γουντ Άλεν, που εργαζόταν ως βοηθός καθηγητή στο δημοτικό σχολείο του Τζέινεσβιλ και τώρα κατηγορείται ότι αποκάλεσε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, γορίλα, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Θαυμάζω τους γορίλες περισσότερο από ότι θαυμάζω εκείνη( Όπα, ξέχασα αυτή είναι γορίλας)» φέρεται να σχολίασε η Άλεν σε ένα άρθρο που ανέφερε ότι η Ομπάμα είναι μια από τις πιο αξιέπαινες γυναίκες στον κόσμο.

Η Άλεν φαίνεται επίσης να δήλωσε ότι «η Ομπάμα είναι η χειρότερη Πρώτη Κυρία που υπήρξε ποτέ. (Ουπς! Λάθος εννοούσα γορίλας και όχι Πρώτη Κυρία)».

Οι αναρτήσεις τις, οι οποίες διαγράφηκαν μαζί με τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απέσπασαν χιλιάδες σχόλια από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρόνι Ντιν – Μπούρεν, μιας βοηθού καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Χιούστον, που τα σχόλιά της έγιναν viral.

«Η Τζέιν Γουντ Άλεν δουλεύει στο δημοτικό σχολείο Τσέστατι. Το συγκεκριμένο σχολείο ανήκει στα δημόσια σχολεία Forsyth County της Τζόρτζια.

Υποθέτω ότι θα έπρεπε να την λένε Γκούντολ(σ.σ Η Γκούντολ ήταν μια Βρετανίδα ζωολόγος που ασχολούνταν με τους χιμπατζήδες), καθώς αποκάλεσε την Πρώτη Κυρία γορίλα.

Αυτό θέλετε να διδάξετε στα παιδιά σας;» , έγραφε σε μία από τις αναρτήσεις της.

H σελίδα του σχολείου στο Facebook διαγράφηκε επίσης αλλά οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν ότι η Άλεν έχει ήδη απολυθεί.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η Τζέιν Γουντ Άλεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της και δεν είναι πλέον εργαζόμενη των δημοτικών σχολείων Forsyth County έγραψε ένας από τους αρμόδιους για την απόλυση της Άλεν και πρόσθεσε:

«O ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν γίνονται αποδεκτές στα σχολεία μας. Δεσμευόμαστε ότι θα παρέχουμε συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού σχετικά με την αποδοχή όλων των ατόμων».