ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2016 09:07 EEST | Updated 07/10/2016 09:14 EEST

Κρίσιμα ερωτήματα της μητέρας του Μπεν για τις ύποπτες κινήσεις του χειριστή του εκσκαφέα

Chris McGrath via Getty Images
KOS, GREECE - OCTOBER 05: A South Yorkshire Police officer sifts through soil removed from underneath the last room of the farmhouse at the search site of missing toddler Ben Needham on October 5, 2016 in Kos, Greece. The 21 month old toddler from Sheffield vanished on the Greek island in July of 1991. A 19-strong team of police officers, forensic specialists and an archaeologist have been searching an olive grove next to the farm where the toddler was last seen. (Photo by Chris McGrath/Getty Images)

Εικοσιπέντε χρόνια αγωνίας και ελπίδας κορυφώνονται τις τελευταίες βδομάδες για την οικογένεια του Μπεν Νίνταμ, που το καλοκαίρι του 1991 εξαφανίστηκε στην Κω.

Η μητέρα του αγνοούμενου, Κέρι Νίνταμ, μη μπορώντας να συγκρατήσει να συναισθήματά της, ξεσπά και λύνει τη σιωπή της για ακόμη μία φορά.

«Ήθελα να ουρλιάξω όταν έμαθα από τους αστυνομικούς ότι το παιδί μου ενδέχεται να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα», είπε, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Mirror.

Ανατροπή στις έρευνες

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας που αρχικά εξέταζε εξονυχιστικά την αγροικία στην Κω, όπου έμενε ο μικρός Μπεν με την οικογένειά του το 1991, πλέον έχει στρέψει την προσοχή του σε ένα νέο σημείο.

Πρόκειται για ένα χωράφι γεμάτο μπάζα το οποίο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από την αγροικία στην οποία διέμενε η οικογένεια Νίνταμ.

Η μαρτυρία που έριξε «φως» στις έρευνες

Όπως αποκάλυψαν οι Βρετανοί αστυνομικοί, ένας μάρτυρας κατέδειξε τον περασμένο Ιούνιο το σημείο στο οποίο έχουν στραφεί πλέον οι έρευνες.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα στο σημείο αυτό πιστεύει πως καταπλακώθηκε ο Μπεν Νίνταμ, από μπάζα που άδειαζε ο χειριστής του εκσκαφέα.

Ο «ύποπτος» χειριστής του εκσκαφέα

Στον νέο χώρο των ερευνών, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο «ύποπτος» κατά τους Αγγλους, για το δυστύχημα του μικρού Μπεν έριχνε τα μπάζα από το χωράφι που έκανε τις εργασίες εκείνη την περίοδο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μπάζα από την αγροικία ερρίφθησαν σε αυτό το χωράφι, που απέχει  περίπου 1 χλμ. το επίμαχο οικόπεδο, την ίδια ημέρα ή μια ημέρα αργότερα από την εξαφάνιση του Μπεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπάρκας «έφυγε» πριν από έναν χρόνο έπειτα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας

«Η σκέψη ότι το παιδί μου μπορεί να βρίσκεται εκεί με τρομοκρατεί. Οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες αγωνίας.

Δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι είναι θαμμένος κάτω από τα μπάζα. Αρρωσταίνω.

Νόμιζα ότι έχω πληγωθεί τόσο που δεν γίνεται να με στεναχωρήσει κάτι περισσότερο, αλλά κάθε μέρα όλο αυτό που ζω γίνεται ολοένα πιο επώδυνο και πιο τραυματικό.

Πιστεύω ότι η αστυνομία έχει δίκιο. Έγινε κάποιο δυστύχημα και η σορός του μεταφέρθηκε και την έκρυψαν κάπου αλλού.

Το ότι εξετάζουν αυτό το χωράφι επιβεβαιώνει τις υποψίες των αστυνομικών ότι είναι νεκρός. Κανένας δεν θα έψαχνε γι' αυτόν σε αυτό το σημείο που σκάβουν τώρα. Όλοι θα στρέφονταν πίσω στον τόπο του εγκλήματος», ανέφερε η Κέρι Νίνταμ.

Σχολιάζοντας τη στάση του χειριστή του εκσκαφέα η 43χρονη είπε: «Δεν ήταν ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι».

Τι υποστηρίζει ο επικεφαλής των ερευνών

«Το σημείο το οποίο εξετάζω τώρα είναι εκείνο στο οποίο κάποιοι εργάζονταν κάποιο από το αγρόκτημα, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν», λέει ο κ. Κάζινς επικεφαλής των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας, μιλώντας στη Mirror.

Ο κ. Κάζινς επιβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ένας από αυτούς ήταν ο χειριστής του εκσκαφέα, κ. Μπάρκας.

«Η αγροικία παραμένει το βασικό σημείο στο οποίο στρέφω την προσοχή μου. Αλλά όταν ακούσαμε ότι τα μπάζα ερρίφθησαν σε αυτό το χωράφι την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν ήταν προφανές ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε εξίσου εξονυχιστικά και αυτόν τον χώρο», πρόσθεσε ο επικεφαλής των ερευνών.