Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από τους γονείς του Ωραιόκαστρου για τα παιδιά των προσφύγων

Απειλούν με αποχή των δικών τους παιδιών από τα σχολεία
Eurokinissi

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα ακραίου ρατσισμού από γονείς που θεωρούν ότι το δικαίωμα στη μάθηση ανήκει μόνο στα Ελληνόπουλα και προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

Σύμφωνα με το thestival.gr, κάτοικοι και γονείς του δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν σήμερα την Κυριακή συνέλευση έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης οι κάτοικοι αποφάσισαν ποια μέλη τους θα συστήσουν τον σύλλογο ο οποίος θα τους εκπροσωπεί αναφορικά με το ζήτημα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έκαναν έπαρση της σημαία, ενώ μιλώντας σε τοπικά μέσα, δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε κανένα προσφυγόπουλο να ενταχθεί στα σχολεία του δήμου, καθώς όπως ισχυρίζονται τα δικά τους τα παιδιά αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα που δεν έχουν λυθεί.

Προειδοποίησαν μάλιστα πως σε περίπτωση που τα παιδιά των προσφύγων παρακολουθήσουν τελικά μαθήματα στα σχολεία του Ωραιοκάστρου, οι ίδιοι θα απομακρύνουν τα δικά τους παιδιά από τα σχολεία.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι είναι αλληλέγγυοι στην κίνηση γονέων να τοποθετήσουν λουκέτα σε σχολείο της Μυτιλήνης, προκειμένου να δηλώσουν έτσι την αντίθεσή τους για το θέμα, δηλώνοντας ότι κι εκείνοι θα προχωρήσουν σε ανάλογη πράξη.

Δημοφιλή