Έρχεται ο Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο; Τι λένε οι πληροφορίες και γιατί αυτή η επίσκεψη μπορεί να αποδεχθεί πραγματικά σημαντική

Έρχεται ο Ομπάμα στην Αθήνα τον Νοέμβριο; Τι λένε οι πληροφορίες και γιατί αυτή η επίσκεψη μπορεί να αποδεχθεί πραγματικά σημαντική
Φωτό Αρχείου
Φωτό Αρχείου
Jason Reed / Reuters

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για την ενδεχόμενη άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα περί τα μέσα Νοεμβρίου. Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα εξετάζει το ενδεχόμενο άφιξής του στην Αθήνα προκειμένουν να ασκήσει πιέσεις κατά του Βερολίνου για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του χρέους.

Την ίδια στιγμή, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, κ. Λένα Αργύρη, σε ανάρτησή της στο Twitter εξηγεί ότι ο Λευκός Οίκος σε ερώτηση για το αν επιβεβαιώνει το ταξίδι Ομπάμα στην Αθήνα, απαντά οτι δεν εχει κατι σχετικό να ανακοινώσει ακομη.

Αντίστοιχο tweet έκανε και η ανταποκρίτρια της Καθημερινής και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, κ Κατερίνα Σώκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ρεπορτάζ της HuffPost Greece, γινόταν αναφορά ήδη από την περασμένη Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, ότι η κυβέρνηση ανέμενε τον επόμενο μήνα ισχυρή στήριξη διεθνούς εμβέλειας τόσο για τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαπλοκής όσο και για την απομείωση του χρέους.

Γιατί είναι σημαντική μία ενδεχόμενη άφιξη Ομπάμα στην ελληνική πρωτεύουσα και γιατί είναι σημαντικότερη μία παρέμβασή του υπέρ της εξεύρεσης λύσης για το χρέος

Το Βερολίνο αρνείται νωρίτερα από τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο 2017 να προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος. Γεγονός το οποίο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ήδη επαναλάβει.

Επιπλέον, ναι μεν είναι ήδη γνωστές οι διαφορές των δύο πλευρών για το μείγμα της οικονομικής πολιτικής η οποία έχει ακολουθηθεί για την ελληνική υπόθεση αλλά θα είναι πρώτη φορά που ένας - έστω κι αν άμεσα απερχόμενος - Αμερικάνος πρόεδρος θα κάνει δήλωση αντίθετη από εκείνη της γερμανικής πλευράς. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Αμερικανικές Εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 8 Νοεμβρίου.

Δημοφιλή