ΔΙΕΘΝΕΣ
21/10/2016 04:45 EEST | Updated 21/10/2016 04:45 EEST

Η φωνή του θα ακούγεται 5 φορές την ημέρα: Διορισμός μόνιμου ιμάμη στην Αγία Σοφία

ASSOCIATED PRESS
Tourists take pictures of the Byzantine-era Hagia Sophia, near the site of Tuesday's explosion, in the historic Sultanahmet district in Istanbul, Thursday, Jan. 14, 2016. A suicide bomber detonated a bomb in the heart of Istanbul's historic district on Tuesday morning, killing a number of German tourists and wounding over a dozen others, in the latest in a string of attacks by the Islamic extremists targeting westerners. (AP Photo/Emrah Gurel)

Νέο, μόνιμο ιμάμη στην Αγία Σοφία διορίζουν οι τουρκικές αρχές: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φάτιχ και της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται και η Αγία Σοφία, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Η προσευχή των μουσουλμάνων μέχρι τώρα ακούγονταν δυο φορές την ημέρα από την Αγία Σοφία και οι μουσουλμάνοι προσεύχονταν και θα προσεύχονται στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ ο Α’. Μέσα στον χώρο του μουσείου δεν επιτρέπεται καμία προσευχή.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης «τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δυο φορές».

Ιμάμης πήγαινε στην Αγία Σοφία, όμως δεν είχε γίνει μόνιμος διορισμός.

Sponsored Post