LIFE

Η πιο σπαραχτική λεπτομέρεια που ίσως δεν προσέξατε στην πρεμιέρα του Walking Dead

Η 7η σεζόν του Walking Dead έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα χτες το βράδυ και έδωσε επιτέλους την απάντηση στο ερώτημα που βασάνιζε τους φανατικούς της σειράς εδώ και ένα χρόνο: Ποιος γνώρισε από κοντά τη Lucille, το διψασμένο για αίμα ρόπαλο του Negan; Και, τελικά, ίσως ήμασταν καλύτερα μέσα στην άγνοιά μας.

Προσοχή, ακολουθούν spoilers για το πρώτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν The Walking Dead.

Κανείς, αλλά κανείς δεν θα περίμενε πως ο άνθρωπος που μας παρέδωσε ατάκες όπως «mother dick» και «bitch nuts» θα μας χάριζε και μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της σειράς μέχρι σήμερα. Ή μπορεί και να το περιμέναμε, γιατί ο Abraham (Michael Cudlitz) έγινε στην πορεία ένας από τους καλύτερους και πιο πολύπλοκους χαρακτήρες του Walking Dead, αντικειμενικά μιλώντας.

Όταν ο Abraham χώρισε με τη Rosita (Christian Serratos) και ξεκίνησε μια ρομαντική σχέση με τη Sasha (Sonequa Martin-Green), οι φαν, μετά την αρχική έκπληξη, ενθουσιάστηκαν. Ο ενθουσιασμός όμως κόπηκε μαχαίρι χτες το βράδυ, όταν ο Abe έγινε το πρώτο θύμα του Negan, σημαίνοντας την έναρξη του φεστιβάλ κλάματος που πραγματοποιήθηκε σε χιλιάδες σπιτικά ανά τον κόσμο. Και μάλλον έφταιγε το βούρκωμα για το γεγονός πως σχεδόν όλοι μας χάσαμε το τελευταίο αντίο του Abraham στη Sasha, υπό τη μορφή μιας χειρονομίας που είχαμε συναντήσει αρκετές φορές μεταξύ τους. Αυτής του σημαδιού της ειρήνης:

«Το σημάδι της ειρήνης ήταν μια κίνηση που υπήρχε ανάμεσα στον Abraham και τη Sasha καθόλη τη σειρά. Αυτό το σιωπηλό, συναισθηματικά φορτισμένο σημάδι», είπε ο Cudlitz στη HuffPost US.

O Cudlitz είπε πως, εξαιτίας της οπτικής γωνίας από την οποία είχε γυριστεί το φινάλε της 6ης σεζόν, δεν γινόταν ο Abraham να γυρίσει και να κοιτάξει τη Sasha, καθώς έπρεπε να διατηρήσει την οπτική επαφή με τον Negan.

«Γυρνώντας σε εκείνη τη σκηνή, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο ώστε να μπορέσει να πει στη Sasha πως όλα θα πάνε καλά και να την αποχαιρετήσει και (αυτό το σημάδι) ήταν η λύση που βρήκε. Για όσους το έπιασαν, πιστεύω πως είχε τρομερό, τρομερό αντίκτυπο», είπε ο Cudlitz.

Ο παραγωγός της σειράς, Greg Nicotero, ο οποίος και σκηνοθέτησε την πρεμιέρα της 7ης σεζόν, πρόσθεσε πως ο Abraham είχε κάνει την ίδια χειρονομία στη Sasha στην πρεμιέρα της 6ης σεζόν, όταν η ομάδα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το γεγονός πως ο Rick είχε σκοτώσει τον Pete.

Για την κίνηση του Abraham στη Sasha στη πρεμιέρα της 7ης σεζόν, ο Nicotero είπε «Αυτό το πρόσθεσε ο Michael (Cudlitz) και ήταν μια πολύ όμορφη, μικρή στιγμή. Μόλις είπε “Θυμάσαι το πρώτο επεισόδιο;”, ήξερα ακριβώς τι εννοούσε. Του είπα “Εννοείται”. Αυτό το μικρό σημάδι ειρήνης ήταν για εκείνη και οι θεατές που το θυμούνται από την πρεμιέρα της 6ης σεζόν, μάλλον θα το παρατήρησαν».

Όσο για το γεγονός πως, πλέον, εγκαταλείπει τη σειρά, ο Cudlitz είπε «Είναι πολύ δύσκολο. Αυτή είναι η οικογένειά μας. Λες αντίο σε ανθρώπους με τους οποίους χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί, λες αντίο σε μια σειρά που σου φέρθηκε εξαιρετικά, λες αντίο σε ένα χαρακτήρα που πέρασες τέλεια όσο τον υποδυόσουν, και όλοι ήταν πολύ γενναιόδωροι μαζί μου μέσα σε αυτά τα χρόνια, τόσο σκηνοθετικά όσο και με τους διαλόγους που μου έδιναν και με τη θέση του Abraham στη σειρά. Ήταν πιο πολύ ικανοποιητική εμπειρία και δεν έχω καμία μεταμέλεια», είπε ο ηθοποιός.

Για μια τελευταία φορά, peace out, Abraham.