ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2016 10:15 EET | Updated 08/11/2016 10:15 EET

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. «παγίδευσε» τα αυτοκίνητα της «μαφίας των Ρομά» που χτυπούσε VIP

Sooc

Συσκευές εντοπισμού και παρακολούθησης (GPS Tracker) είχαν τοποθετήσει αστυνομικοί σε αρκετά από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «μαφίας των Ρομά» που ευθύνεται για 2.000 διαρρήξεις και κλοπές σε όλη τη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό ήξεραν που βρίσκονται και απέκλειαν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Κατάφεραν επίσης να αποκρυπτογραφήσουν και γεωγραφικά τη δράση τους γνωρίζοντας τα δρομολόγιά τους.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο, καθώς υπάρχουν ακόμα μέλη της «Καμόρας» που δεν έχουν ξεσκεπαστεί, όπως και αστυνομικοί-συνεργοί τους που δεν είναι ακόμα κατηγορούμενοι.

Οι δύο αρχηγοί του μεγάλου κυκλώματος των Ρομά με τις 2.000 διαρρήξεις-κλοπές είχαν, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ισχυρότατες διασυνδέσεις στην Αστυνομία, γεγονός για το οποίο έπρεπε να βρουν «αντίδοτο» οι επικεφαλής αξιωματικοί των ερευνών.

Ένας 35χρονος και ένας 37χρονος, οι οποίοι οδηγούσαν αυτοκίνητα όμοια με αυτά των εφοπλιστών και έμεναν σε βίλες εκατομμυρίων στην Ελευσίνα, είχαν τους «ανθρώπους» τους και έτσι ενημερώθηκαν για την αστυνομική επιχείρηση πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε συνάντηση ένα 24ωρο πριν την επιχείρηση με έναν από τους αρχηγούς.

Όταν το κατάλαβαν αυτό οι επικεφαλής των ερευνών αποφάσισαν να διαρρεύσουν ότι η αστυνομική επιχείρηση ακυρώνεται. Έτσι, πίστεψαν ότι η διαρροή αυτή θα φτάσει μέχρι τα αυτιά των αρχηγών της «Καμόρας».

Στόχος η αποφυγή περαιτέρω ενημέρωσης και άλλων μελών για να εξαφανίσουν χρήματα και πειστήρια της δράσης τους. Αυτό το «κόλπο» φαίνεται να… έπιασε καθώς από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δεν παρατηρήθηκε όγκος επικοινωνιών προς τους άλλους αρχηγούς των εγκληματικών «φαμιλιών».

Το ίδιο όμως δεν συνέβη με τους δύο αρχηγούς, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης και να εξαφανίσουν χρυσό και μετρητά.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι πολύ σύντομα κάποιοι αστυνομικοί που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στις παράνομες δραστηριότητες της «μαφίας» των Ρομά, θα αναγκαστούν να μιλήσουν υπό το βάρος της ενδεχόμενης προφυλάκισης.

Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «… διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση». Ο συγκεκριμένος αξιωματικός φαίνεται να επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν πληροφοριοδότες του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Στο μεταξύ αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούν τον υπέρογκο πακτωλό χρημάτων από τις παράνομες δραστηριότητες της μαφίας σε θυρίδες τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ήδη έχουν δώσει τα στοιχεία συγγενικών προσώπων των εμπλεκομένων σε όλες τις τράπεζες, καθώς σίγουρα δεν θα είχαν ανοίξει με τα δικά τους στοιχεία, σε μια προσπάθεια εντοπισμού ύποπτων θυρίδων που ενδεχομένως κρύβουν εκατομμύρια ευρώ.

Sponsored Box