ΔΙΕΘΝΕΣ
28/11/2016 03:27 EET | Updated 28/11/2016 03:30 EET

Στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα ξεκινά η τελετή μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο

ASSOCIATED PRESS
Men hang a giant banner with a picture of Cuba's late leader Fidel Castro as a young revolutionary, from the Cuban National Library building in Havana, Cuba, Sunday, Nov. 27, 2016. Cuba's government declared nine days of national mourning after Castro died Friday and this normally vibrant city has been notably subdued. (AP Photo/Desmond Boylan)

Οι Κουβανοί θ' αρχίσουν να συγκεντρώνονται από σήμερα Δευτέρα στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, για τη διάρκειας μιας εβδομάδας τελετή στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της επανάστασης του 1959 και ηγέτη της Κούβας, για 50 χρόνια.

Ο Κάστρο πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 90 ετών. Ο ίδιος, είχε παραιτηθεί από την εξουσία εξαιτίας προβλημάτων υγείας, μεταβιβάζοντας την προεδρική εξουσία στον αδερφό του, Ραούλ Κάστρο.

Ο Κάστρο αποτεφρώθηκε το Σάββατο και οι στάχτες του θα μεταφερθούν με πομπή στην πόλη Σαντιάγο ντε Κούβα, στα ανατολικά της Κούβας, απ' όπου και ξεκίνησε η επανάσταση.

Η κυβέρνηση κάλεσε τους Κουβανούς στην Πλατεία της Επανάστασης για μία διήμερη τελετή μνήμης, που θ' αρχίσει στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα..

Σημείο αναφοράς στην τελετή, θα είναι η τεφροδόχος με τη στάχτη του Φιντέλ Κάστρο.

Διαβάστε επίσης:

Φιντέλ Κάστρο 1926 - 2016: Ο κόσμος αποχαιρετά τον κομαντάντε

Ο Φιντέλ Κάστρο σε εικόνες: 49 χρόνια στην εξουσία

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)