Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα και οι 8 στρατιωτικοί

Τσαβούσογλου: Να εκδοθούν άμεσα και οι «8»
Turkey's Foreign Minister Mevlut Cavusoglu addresses the media in Ankara, Turkey, July 29, 2016. REUTERS/Umit Bektas
Turkey's Foreign Minister Mevlut Cavusoglu addresses the media in Ankara, Turkey, July 29, 2016. REUTERS/Umit Bektas
Umit Bektas / Reuters

Την άμεση έκδοση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα ζήτησε με δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στον κρατικό τουρκικό σταθμό TRT. Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι «οι 8 είναι πραξικοπηματίες» και ότι η Άγκυρα «επιθυμεί άμεσα την έκδοσή τους» μεταδίδει και το τουρκικό πρακτορείο Anatolou.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την Τρίτη την έκδοση των τριών Τούρκων στρατιωτικών, δεχόμενο, τις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που τους βάρυναν.

«Έχει σημασία ότι αποφασίστηκε τρεις στρατιώτες να εκδοθούν στην Τουρκία, όμως για τους άλλους τρεις αποφασίστηκε διαφορετικά. Γιατί συνέβη αυτό; Πρέπει να δούμε την αιτία πίσω από αυτή την απόφαση. Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το ζήτημα. Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν και οι οκτώ στην Τουρκία» είπε ο Τσαβούσογλου.

Επίσης ερωτήθηκε και για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Ο Τσαβούσογλου σχολίασε πως η Τουρκία πάντα υποστήριζε τη διαδικασία και συνεχίζει να το κάνει. «Καμία χώρα δεν έχει υποστηρίξει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων περισσότερο από ότι εμείς. Αυτό ισχύει για τις εγγυήτριες δυνάμεις, είπε και πρόσθεσε: «Διαπραγματεύσεις επ' άπειρον και ανοιχτού τέλους δεν γίνονται. Ούτε και αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει».

Δημοφιλή