«Σημασία έχουν μόνο τα ψηφία των τραπεζικών λογαριασμών μας». Τι λένε τα Rich Kids of Greece

«Σημασία έχουν μόνο τα ψηφία των τραπεζικών λογαριασμών μας». Τι λένε τα Rich Kids of Greece
|

Τα Rich Kids of Greece μίλησαν και σίγουρα κάποιοι θα εξοργιστούν.

Ο λόγος για τον λογαριασμό στο Instagram που έγινε πρόσφατα θέμα στην Daily Mail και ακολουθούν το παράδειγμα άλλων -να θυμίσουμε- το «Rich Kids» ανά τον κόσμο.

Το «Έθνος της Κυριακής» έψαξε να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτόν τον λογαριασμό. Όπως τονίζουν, οι διαχειριστές τονίζουν ότι αποτελούν τα πραγματικά Ελληνόπαιδα - πλουσιόπαιδα και αν κρίνει κανείς από το πώς υπογραμμίζουν αυτήν τη διάκριση στο «bio» τους θα έλεγε με σιγουριά ότι σιχαίνονται τις απομιμήσεις και είναι οπαδοί του «be authentic».

Ονομα και επίθετο, καθώς και λοιπά προσωπικά στοιχεία -για λόγους ασφαλείας, ίσως- δεν θέλησαν να τα γνωστοποιήσουν, αλλά απάντησαν σε οκτώ ερωτήσεις που τους τέθηκαν. Τα πλουσιόπαιδα της Ελλάδας που διαχειρίζονται τον λογαριασμό και των οποίων η ύπαρξη έφερε «καταιγίδα» σχολίων στα social media είναι δύο. Ποστάρουν μόνο όποια φωτογραφία από αυτές που τους στέλνουν κρίνεται αξιόλογη, δεν νιώθουν να έχουν περιοριστεί από την οικονομική κρίση και τώρα που έγιναν γνωστοί «είμαστε και πιο πλούσιοι».

«Μένω στα βόρεια προάστια και οδηγώ ένα ''πάνω από τη μέση'' αυτοκίνητο. Δεν θέλω να αναφέρω μάρκα για να μην κάνουμε και δωρεάν διαφήμιση! Πήγα και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό σχολείο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οσο για την ηλικία, είμαι 25 και άνω» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» εις εκ των δύο διαχειριστών του «Rich Kids of Greece». «Τον λογαριασμό διαχειρίζονται δύο άτομα και μοιραζόμαστε αρκετές φωτογραφίες δικές μας και φίλων, αλλά και πάρα πολλές από ''αγνώστους''.

Το προφίλ είναι δημόσιο και δεν είναι κλειστό. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι γνωστός ή άγνωστος επιχειρηματίας όποιος μας στείλει φωτογραφίες του, αρκεί το lifestyle του να είναι αξιόλογο» απαντά στην ερώτηση εάν στο συγκεκριμένο γκρουπ συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες και γόνοι πλούσιων οικογενειών, αλλά και πώς επιλέγουν ποια από τις φωτογραφίες που λαμβάνουν θα δημοσιευθεί.

Τι πιστεύουν, όμως, για το χρήμα και τη σημασία του στη ζωή; «Για ποιον δεν έχουν σημασία τα χρήματα;» διερωτάται ο ένας από τους δύο διαχειριστές του συγκεκριμένου λογαριασμού. «Υστερα από ένα συγκεκριμένο σημείο, τα λεφτά δεν έχουν σημασία. Το παιχνίδι για την απόκτηση και τη διατήρηση είναι αυτό που αξίζει» προσθέτει. Πάντως, όπως επισημαίνει, «στον τραπεζικό μου λογαριασμό ασχολούμαι μόνο με το σύνολο των ψηφίων και το σύμβολο του νομίσματος».

Και ενώ η οικονομική κρίση έχει εκτοξεύσει τα ποσοστά της ανεργίας και έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας, ίσως και μια φειδώ στους έχοντες, για τους εκπροσώπους του «Rich Kids of Greece» δεν άλλαξε τίποτα. «Ποιος το λέει αυτό, όταν Πόρσε έχει και το... προσωπικό;» ήταν η απάντηση στην ερώτησή μας εάν η κρίση έβαλε κάποιους φραγμούς στην «προβολή» πλούτου στα «πλουσιόπαιδα της Ελλάδας», όπως το να βγει κανείς έξω οδηγώντας Πόρσε.

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του «Rich Kids of Greece», ο διαχειριστής επισημαίνει πως ο λογαριασμός αυτός «δημιουργήθηκε για προφανή λόγο. Θέλουμε να λειτουργήσει και ως κίνητρο προς τους υπολοίπους. Πρωταγωνιστές είναι όλοι όσοι μας ακολουθούν και μας στέλνουν καθημερινά υλικό». Αν και οι περισσότεροι «πρωταγωνιστές» είναι ανώνυμοι, καθώς στις πιο πολλές δημοσιεύσεις δεν εμφανίζονται πρόσωπα, ο ίδιος σχολιάζει: «Σε κάποιες φωτογραφίες έχουν προστεθεί μερικοί με ετικέτα, όμως οι περισσότεροι επιθυμούν να παραμένουν ''άγνωστοι''».

Σε αντίθεση με άλλους παρόμοιους λογαριασμούς ανά τον κόσμο, όπου νεαροί γόνοι πλούσιων οικογενειών επιδεικνύουν τη χλιδή τους μέσα από την παρουσίαση στιγμών από την οικογενειακή τους ζωή, όπως την ιδιωτική πισίνα ή το προσωπικό τους τζετ, στα «Rich Kids of Greece» υπάρχουν σαφείς διαφορές. Συγκεκριμένα, στις δημοσιεύσεις τους -μέχρι τώρα τουλάχιστον- κυριαρχούν φωτογραφικά κλικ από τις διακοπές τους αλλά και τη βραδινή τους διασκέδαση.

Ετσι, πολύ πιο συχνά βλέπει κανείς στιγμιότυπα με ακριβά μπουκάλια σαμπάνιας ή άλλων ποτών από εξόδους τους σε κέντρα διασκέδασης. Βέβαια, αυτό ενδεχομένως να αλλάξει άμεσα, καθώς πλέον ο λογαριασμός «Rich Kids of Greece» έχει γίνει ευρέως γνωστός.

«Τώρα έχουμε πιο πλούσιο υλικό που λαμβάνουμε από τον κόσμο. Αυτό για εμάς είναι κάτι πολύ ευχάριστο και επίσης ξεκούραστο, γιατί δεν ψάχνουμε πια τα κινητά μας. Αρα τώρα είμαστε και πιο πλούσιοι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα