ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2016 03:52 EET | Updated 15/12/2016 06:11 EET

Ο Πούτιν και η Γιούμε. Το σόου του Ρώσου προέδρου με το ιαπωνικό σκυλί του που τρόμαξε τους δημοσιογράφους

Πριν από μερικές ημέρες ένας ιάπωνας βουλευτής, δήλωνε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας απέρριψε την πρόταση των υπηρεσιών αρμόδιων για θέματα εθιμοτυπίας, να δεχθεί ως δώρο της κυβέρνησης της Ιαπωνίας έναν σκύλο. Ο Koichi Hagiuda, δεν αναφέρθηκε στους λόγους που επικαλέστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για να απορρίψει το δώρο και περιορίστηκε να γράψει στο blog του πως «δυστυχώς ενημερωθήκαμε (σ.σ. για την απόρριψη του δώρου) από τους ομολόγους μας και χάθηκε η ελπίδα να παρουσιάσουμε (σ.σ. στον Πούτιν) έναν γαμπρό».

Βλέπετε, ο Πούτιν έχει ήδη λάβει από την Ιαπωνική κυβέρνηση ως δώρο ένα θηλυκό Ακίτα (ράτσα που έγινε ευρέως γνωστή μετά την ταινία Χάτσίκο με τον Ρίτσαρντ Γκιρ). Την έχει ονομάσει Γιούμε και είναι μαζί του από το 2012.

Τώρα, οι Ιάπωνες λοιπόν, ήθελαν να προσφέρουν στον Πούτιν και την Γιούμε έναν γαμπρό για να ζευγαρώσει άλλα ο Πούτιν αρνήθηκε.

Ο λόγος δεν έγινε γνωστός αλλά ένα βίντεο που του ρώσου Προέδρου με την Γιούμε λίγο πριν παραχωρήσει μια συνέντευξη σε ιάπωνες δημοσιογράφους ίσως είναι αρκετό για να καταλάβουμε γιατί ο Πούτιν μπορεί να μην θέλει ένα δεύτερο Ακίτα.

Γιατί η αλήθεια είναι πως αν και η Γιούμε είναι πανέμορφη είναι όπως και όλα τα σκυλιά αυτής της ράτσας, ιδιαίτερα απαιτητικά.

Στο βίντεο, φαίνεται ο Πούτιν να εισέρχεται στην αίθουσα χωρίς να φοράει λουρί στη Γιούμε η οποία τον ακολουθεί παρά πόδας. Αμέσως μετά αρχίζει να γαβγίζει δυνατά στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού δικτύου Nippon Television και της εφημερίδας Yomiuri Shimbun, οι οποίοι παρέμεναν ακίνητοι προσπαθώντας να χαμογελάσουν.

Ο δε Πούτιν φαίνεται να το διασκεδάζει ενώ για την καλμάρει της δίνει λιχουδιές.

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που δημοσιοποίησε το Κρεμλίνο, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι δήλωσαν ότι ξαφνιάστηκαν και φοβήθηκαν ελαφρώς, λόγω των συνεχόμενων γαβγισμάτων της Γιούμε.

Ο κ. Πούτιν, από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η Γιούμε ήθελε να τον προστατεύσει, καθώς, όπως πρόσθεσε, «είναι σκύλος - φύλακας».