Το νέο βίντεο της Google για το 2016 μας υπενθυμίζει το πιο σημαντικό πράγμα για τη χρονιά που πέρασε

Το νέο βίντεο της Google για το 2016 μας υπενθυμίζει το πιο σημαντικό πράγμα για τη χρονιά που πέρασε
Google

Το 2016 ήταν μια απαίσια χρονιά, από κάθε άποψη. Τόσο απαίσια που μέχρι και ο πάντα ψύχραιμος μέσα στο βρετανικό φλέγμα του John Oliver, ένιωσε την ανάγκη να φτιάξει ένα βίντεο σχεδόν 5 λεπτών μέσα από το οποίο λέει στο 2016 ένα μεγαλοπρεπέστατο «Άντε γαμ**ου», με τη βοήθεια του κόσμου.

Ήταν, όμως, όλα τόσο χάλια μέσα στο 2016;

Μετά τη δημοσίευση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της χρονιάς, η Google κυκλοφόρησε τώρα κι ένα δίλεπτο βίντεο που παρουσιάζει αυτές τις αναζητήσεις όχι με λέξεις αλλά με εικόνες. Και ναι, ο τρόμος, ο πόνος, ο θάνατος, ο φόβος για το μέλλον και αυτό το πηχτό σαν λάσπη αίσθημα μαυρίλας και απαισιοδοξίας είναι πάλι εκεί. Είναι όμως και η ελπίδα, και το χιούμορ, και η ξεκαρδιστική ανοησία, και η συμπαράσταση, και το πάθος, και η δύναμη, και το θάρρος, και οι μεγάλες προσωπικότητες που μας εφοδίασαν με αξίες που θα μείνουν ζωντανές για πάντα, και η αγάπη, η αγάπη, η αγάπη, η αγάπη.

Μπορεί όλοι να είμαστε εξαντλημένοι από το 2016, μπορεί το 2017 να είναι καλύτερο, μπορεί και όχι, το βίντεο της Google όμως μας υπενθυμίζει το πιο σημαντικό πράγμα. Πως μπορούμε να βρούμε την ευτυχία ακόμη και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, αρκεί να θυμηθούμε να ανοίξουμε το φως.